Utstillingsopning: My Tribe is Art

Utstilling med kunst frå Kenya.

8. juni 2019 13:00
Huldas kjøkken, Garborgsenteret
Gratis

Utstilling med kunst frå Kenya. Samarbeid med ManGo Development.

My Tribe is Art er grunnlagt av det norsk-kenyanske ekteparet Rachel Mwakazi Skjærpe og Vilhelm Skjærpe. Sistnemnde forklarer rørsla slik:

«Utstillingen med MyTribeIsArt er et initiativ og nettverk for å løfte frem unge talenter og kunstnere i Kenya uten en plattform til å få eksponert kunsten sin selv. Majoriteten av dem har heller ikke mulighet for annet arbeid, men ønsker å bruke ferdighetene og talentene sine for å endre sin livssituasjon. Ved hjelp av utstillinger og eksponering via Internett, får de nå anledning til å presentere seg.»

Dei har arrangert fleire utstillingar i Kenya i 2018/19, og i mai 2019 stiller dei ut noko av kunsten i Stavanger og på Bryne.

«Et mål for MyTribeIsArt er også å bygge opp under forståelse på tvers av kulturer og samfunn, sektorer og virksomheter. Vi tror at språket i kunsten vil gjøre en forskjell. Kunstnerprosjektet støtter opp under FNs mål for bærekraftig utvikling. Disse omhandler blant annet utryddelse av ekstrem fattigdom, likestilling og diskriminering, liv på land, klima og liv i havet. I forbindelse med utstillinger i Norge vil vi arrangere workshops med kunst og miljø som fokus. Kan kunstnere i Kenya, i Norge og i andre land gjøre en forskjell? Kan kunsten bidra som en changemaker? MyTribeIsArt er etablert av ManGo Development, en frivillig forening. Vi håper at du ønsker å ta del i og muliggjøre dette changemaker prosjektet ved å besøke utstillingene. Vårt hovedmål er å implementere bærekraftige prosjekt med håndfaste resultater.»

Du kan lesa meir om My Tribe Is Art her.

Det blir salsutstilling i kafeen og i 2. etasje. Smaksprøvar av kenyansk blome-te og Hulda-kjeks .

Kunst, øvst: Kelvin Kariithi (MyTribeIsArt)