Omvisning i Jonas Øglænd spennende industrieventyr

Torbjørg Sægrøv, Beate Øglænd og Jan Erik Holmen gjelder seg til å ha omvisning for gjestene som besøker Vitenfabrikken på onsdager og søndager. Foto: Helle Kristiansen / Jærmuseet

I hele juli og de to første ukene i august, kan Vitenfabrikken tilby omvisninger i den nye utstillingen Øglænd i 150. Utstillingen er på to etasjer og viser firmaet Øglænds to hovedgrupper; tekstil med handel og konfeksjon i første etasje og metall med produksjon av sykler og motorsykler i andre etasje. Les mer om utstillingen her. 

Omvisningen vil være kl. 13.00 og 15:00 på søndager med et av våre tidsvitner, Beate Øglænd eller Torbjørg Sægrov og vil ha en varighet på 45 – 60 minutt.

Vi er så heldige å ha fått med oss personer med mye kunnskap om firmaet Jonas Øglænd og som gjerne deler med andre. De som vil ha omvising er:

Torbjørg Sægrov kjenner Sandnes by og byens spennende industrihistorie. Hun var tidligere leder av museene i Sandnes, og har hjulpet Jærmuseet mye i utstillingsarbeidet.

Beate Øglænd er 4. generasjons Øglænd og datter av Jonas Bjarne Øglænd. Kjenner bedriftshistorien fra å ha vokst opp med den, og har mange gode historier å fortelle.

Jan Erik Holmen har jobbet i bedriften, har et brennende engasjement for Jonas Øglænd sin historie og ikke minst sykkel- og tempoproduksjon.

Omvisingen er inkludert i inngangsbilletten til Vitenfabrikken. Er dere en større gruppe som ønsker å ha spesielt fokus på et tema eller ha et annet tidspunkt, kan dette avtales direkte med Jan Erik Holmen på telefon 950 87540

 

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer dersom noe uforutsett kommer i veien for gjennomføringen av de åpne omvisningene.