22. mai - 27. desember
Storgata 28, 4307 Sandnes

Tirsdag 22. mai åpner Vitenfabrikkenden største temporære utstillingen noen sinne på Vitenfabrikkken; Øglænd i 150!

Endelig kan vi presentere bedriftsmuseets samlinger i ny innpakning og med nye tilskudd til historien. I 2018 er det 150 år siden Jonas Øglænd grunnla landhandelen som vokste til et stort konsern med forgreininger inn i ulike bransern.

Vitenfabrikken markerer jubileet med en utstilling som viser Øglænds to hovedgrupper; tekstil med handel og konfeksjon og metall med produksjon av sykler og motorsykler. DBS og Tempo er kjent, men det er mer ukjent at man produserte over 1/2 million jeans per år i Sandnes. Dette og mye mer vil bli presentert i vår nye og moderne interaktive utstilling som vil bli åpnet av kulturminister Trine Skei Grande. Offisiell åpning er 22. mai kl. 13.00.