Andre vitensentre

Rundtom i Norge finner du flere regionale vitensentre, som alle inspirerer barn og unge til interesse for naturfag, matematikk og teknologi. Gjennom lekende læring i interaktive utstillinger, skoleprogrammer, eksperimentverksteder, vitenshow og enda flere aktiviteter, engasjerer vitensentrene både barn og voksne.

Nordnorsk vitensenter, Tromsø
Uansett alder: lek, utforsk og ha det gøy med realfag, teknologi og naturvitenskap. Den polare beliggenheten gjenspeiles i den interaktive utstillingen. Avdeling i Alta og Nordlysplanetarium.
LES MER (ekstern lenke)

Vitensenteret i Trondheim
Gjennom lekende læring får besøkende eksperimentere med matematikk, naturvitenskap og teknologi. Vitensenteret i Trondheim huser også Norges eneste 3D-planetarium.
LES MER (ekstern lenke)

VilVite
VilVites faste utstilling har over 100 interaktive installasjoner du kan utforske. Det er både moro og lærerikt for store og små. Opplev også temautstillinger, vitenshow, verksted mm.
LES MER (ekstern lenke)

Jærmuseet
Jærmuseet er vitensenteret i Sørvest med Vitenfabrikken i Sandnes og Vitengarden på Nærbø. Opplev, delta og utforsk historie og vitenskap på en engasjerende måte!

Vitensenteret Innlandet, Gjøvik
Vitensenteret Innlandet byr på fantasifulle og flotte miljøer fylt med aktiviteter og eksperimenter innen naturvitenskap, teknologi og matematikk.
LES MER (ekstern lenke)

Oslo Vitensenter, Teknisk museum
Oslo vitensenter er en del av Teknisk museum og tilbyr lekende læring for små og store. Du kan eksperimentere, utforske fysikkens mysterier og oppleve forbløffende naturvitenskapelige fenomener.
LES MER (ekstern lenke)

DuVerden, Porsgrunn
DuVerden er et sjøfartsmuseum og vitensenter. I senterets astroamfi kan du bli med på reise i verdensrommet og besøke den internasjonale romstasjonen.
LES MER (ekstern lenke)

Vitensenteret Sørlandet
Her kan du løpe i hamsterhjul, eksperimentere med turbiner, spille Algebrakappløpet og ta en reise ut i verdensrommet, for å nevne noe. Du finner senteret i Arendal og Kristiansand.
LES MER (ekstern lenke)

Vitenparken på Ås
Vitenparken er et grønt opplevelses- og vitensenter for mat i hjertet av Campus Ås. Her kan du oppleve fremtidens løsninger gjennom utstillinger og arrangementer.
LES MER (ekstern lenke)

INSPIRIA science center
INSPIRIA i Sarpsborg er et opplevelsessenter for hele familien med fokus på kunnskap om matte, fysikk, helse, kjemi og astronomi. Stort uteområde med flere sykkelbaner også.
LES MER (ekstern lenke)