Her finner du alt fra bøker, eksperimentsett, byggesett med diverse tema, ute- og inneleker, spill og andre artige ting. Dersom vi ikke har det du leter etter, så kan vi kanskje finne det for deg.

Vi kan koding!

Spennende sett med Micro:bit, Arduino, Maker Uno og BeeBot.

 

Det er bare noen få dager igjen til 1. desember!

Vi har fått inn Forskerfabrikkens adventskalender.  Helt nytt innhold fra ifjor! Kjøkkenkjemi og eksperimenter.  24 spennende aktiviteter for hele familien, flere av de kan gjennomføres flere ganger. Søsken kan dele på en kalender.  Pedagogisk forklaring til hver aktivitet.  Da blir det 54.- kr per dag.

Begrenset antall……

 

 

 

 

Et underholdende og lærerikt byggsett.  Lær å bygge modeller som fungerer, med gir, gjenger, pumper, spaker og trinser.  Detaljert bruksanvisning medfølger.

Ideel for den unge ingeniørspiren!  Fra 7 til 12 år.

 

 

 

 

Q-Ba-Maze er et unikt system med fargeglade blokker som du kan konstruere en kulebane av.  Mange muligheter til å bygge videre for å få den ultimate kulebanen!

Q-Ba-Maze er utviklet av en arkitekt og inspirerer til kreativ tenkning. Da er både høyre og venstre hjernehalvdel aktiv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En fest for øyet og for ganen!

Når du trenger frisk pust så har vi fantastisk gode mintdrops i søte bokser i butikken.  Også bokser med fudge.  Eller tomme.  Mulighetene er mange.  Koselige kattemotiv og forskjellige størrelser.

 

 

 

Vi har fått de inn tidligere enn vanlig! Det er et begrenset antall så løp og kjøp.  Den ultimate astronomigaven til deg og andre.

Himmelkalenderen 2020 er en astronomisk håndbok og almanakk på hele 224 sider i et hendig pocketformat. Den holder deg oppdatert på alt som skjer på himmelen, i tillegg til å gi en lettfattelig og rikt illustrert innføring i astronomi. Boka er beregnet på alle med interesse for stjernehimmelen og vårt spennende univers. 15. årgang.

Inneholder blant annet:

Ukekalender med dagsaktuelle astronomiske begivenheter og plass for egne notater. Solas, Månens og planetenes opp- og nedgangstider. Oversikter over meteorsvermer, sol- og måneformørkelser, kometer m.m.. Lettforståelig og rikt illustrert astronomisk håndbok med ordforklaringer. 10 stjernekart og planetkart. Over 140 fantastiske astrobilder og forklarende illustrasjoner. Tabeller over planetene, stjernebildene, stjernehoper, tåker, galakser m.m., og oversikt over landets astronomiforeninger

Boka er tidligere utgitt på Gyldendal og Tapir/Akademika forlag. Den er ikke lenger til salgs i bokhandelen.

Til venninnen

Det er alltid kjekt å ha med en liten presang når man skal på besøk.  Vi har mange gode ideer. Hva med en liten pakke med te, et lite bladformet fat til å ha den brukte teposen på, og en brikke med kul tekst?

 

 

 

 

 

Til mannen som har alt

Vi har et særdeles kult utvalg av slips, det kan vi trygt påstå! Om du har en mann som interesserer seg for kjemi, matte, musikk, astronomi, kunst, fly eller sykkel…ja da har vi slipset for han!

 

 

 

 

 

Til den nybakte mor eller far

Det er alltid kjekt å gi noe litt uvanlig til de som nettopp har fått barn. Vi har akkurat fått inn de kuleste baby bodyer med kult trykk på, og like stilige sokker!

 

 

 

 

 

 

Til barn og voksne

Kjempestilige tskjorter med tøffe motiver.  Vi har begynt å få inn klær som passer til vår butikk sortiment.  Vi har begynt med tskjorter med astronomimotiv, både til barn og voksne. Og noen morsomme i tillegg.  Vi skal utvide med både hettegensere og termokrus og andre nyttige produkter, i veldig god kvalitet.

 

 

 

 

Lær om de aller minste ting, som har stor plass i vår hverdag! Visste du at nanoteknologi brukes i blant annet billakk, solceller, selvrensende husmaling, vannavvisende klær og mye mer!

For 15 +

 

 

 

 

Vi har Periodiske såper!! Gaven til de som har alt.

Hver såpe er merket med elementetnavn og er har en svak duft av ingefær og lime.  Hypoallergenisk så passer for de fleste.  Ekstra morsomt er det at feks Plutonium gløder i mørket!  I dusjen når strømmen går?  Ikke noe problem!

 

 

 

Vår butikk har spennende gaver for store og små, som relaterer til eksperimentene i utstillingen, og som oppfordrer til aktivitet og nysgjerrighet. Husk at dere trenger ikke løse billett for å gå i butikken vår.

Send en e-post til dlh@jaermuseet.no dersom det er noe spesielt du ser etter. Butikken er åpen i våre åpningstider og du trenger ikke løse billett for å besøke butikken.  Butikkens overskudd investeres i Vitenfabrikkens utstillinger og aktiviteter.