Omvisning i utstillingen for grupper!

Utstilling av klær produsert av Øglænd

På Vitenfabrikken finner du flere etasjer med utstillinger og eksperimenter.

Utstillingen «Det ska svara seg» er et typisk Sandnesuttrykk som spiller på kremmerånden i byen, og på en mentalitet som har preget gründerne i regionen.

«Abels skissebok» var et av hovedprosjektene til kulturhovedstaden Stavanger 2008. Den er et møte mellom naturvitenskap, teknologi og kunst. Underveis vil du se at disse fagene har mye til felles. Abels skissebok er ikke en vanlig museumsutstilling. Her må du prøve tingene, og teste deg selv i de ulike eksperimentene. Utstillingen «100% Energi» består av ti installasjoner, og er en utvidelse av energiavdelingen i Abels Skissebok. Målet med utstillingen er å gi publikum en grunnleggende forståelse for hva energi er.

Februar 2019 kunne vi endelig åpne «Abelloftet», en lærerik og spennende utstilling om matematikk. Loftet er innredet med over 50 matematikkeksperiment og installasjoner. Så langt vi kjenner til er dette den største matematikkutstillingen i Norge.

I mai 2018 åpnet vi en spennende utstilling fordelt over to etasjer om bedriften Jonas Øglænd, «Øglænd i 150!». Våre omvisere kan fortelle om egne opplevelser som tidligere ansatt i Øglænd. Kom og se DBS-sykler, Tempo motorsykler, flotte klær produsert hos Øglænd, og prøv ut interaktive eksperimenter. Få innblikk i hvordan det er å lage utstillingsvindu, opplev vind i håret på motorsykkelen, stemple deg inn til jobben, og mye annet!

Det er også mulig å bestille foredrag i ulike tema fra historen til familiebedriften Jonas Øglænd.

NB! Frem til våren 2023 er utstillingen om Øglænd under ombygging. Ta kontakt for nærmere informasjon.

Tid:                             En omvisning tar 60 min. Man kan også utforske på egen hånd

Pris:                            Omvisning kr 1120 + billett per person

Antall:                         Anbefaler maks 25 stk per gruppe

Hva med å kombinere en omvisning med et godt måltid i vår Kafé Hjerneføde? Eller som et påfyll til en spennende møtedag?

For bestilling ta kontakt på e-post bedrift.vitenfabrikken@jaermuseet.no , eller fyll ut skjema under og vi tar kontakt!