Fire klasser til årets Kodeknekkerfinale

Oppgavene til årets kodeknekkerfinale ble publisert 13. januar. Da innleveringsfristen var gått ut 21 februar, hadde det kommet inn ti svar fra sju ulike videregående skoler i Rogaland. Av disse ti, var det fire klasser som hadde svart riktig på alle seks oppgavene. Disse ble invitert til en finalerunde under Vitenfabrikken sin matematikkuke, fredag 13. mars. Grunnet Covid-19 ble konkurransen utsatt. Onsdag 10. juni er vi endelig klar til å invitere til finalen!

De som har levert inn riktig svar i konkurransen er:

  • Klasse Matematikk R1, Vardafjell vgs
  • Klasse Matematikk 1T-M1, Vardafjell vgs
  • Klasse Fysikk 2, Trygheim vgs
  • Klasse Matematikk R1, Tryggheim vgs

 

Finaledagen

På finaledagen må klassen må på forhånd peke ut fire representanter som skal løse finaleoppgaven for klassen. Den klassen som først leverer svar på denne oppgaven, får lov til først å prøve sin koderekke på safen. Lykkes de, er de vinneren og får de 20.000 kronene som ligger i safen. Skulle de ikke lykkes, er det representantene for neste klasse som får prøve seg.

 

Oppgavene blir også i 2020 laget av professor i matematikkdidaktikk Mike Naylor. Han vil også være til stede digitalt 10. juni.. Og vil du bryne deg på oppgavene som elevene måtte løse for å kvalifisere seg til årets oppgave, finner du de her.

Her kan du lese om konkurransen i 2019 da Vardefjell VGS gikk av med seieren. Tidligere vinnere er elever fra Tryggheim vgs, Kongsgård vgs, St. Olav vgs og Sandnes vgs.