Team Gosen til topps i First Lego League

Lørdag 11. november ble den regionale finalen i verdens største kunnskapsturnering arrangert på Vitenfabrikken. Etter en lang og spennende dag stakk til slutt Team Gosen av med den gjeve Chamionsprisen. Dermed fikk de også finalebilletter og reiser til Oslo å representere Norge i den skandinaviske finalen 2. desember.

Det ble gjennomført regionale finaler i 19 forskjellige norske byer i FIRST LEGO League – verdens største kunnskapsturnering for barn og unge mellom 10 og 16 år. Hele 315 lag presenterte sine løsningsforslag på årets problemstilling og ble vurdert etter kriteriene forskning, teknologi, robotkjøring, samarbeid og markedsføring. I Sandnes stilte hele 32 lag og over 350 deltakere. Dette er ny rekord for Rogaland, og stemningen var på topp fra tidlig morgen til sen ettermiddag.

Årets tema var Hydro Dynamics og handler om hvordan vi kan forbedre måten vi finner, bruker eller kvitter oss med vann på.

Skal representere Sandnes
Etter beinharde finalerunder med presentasjoner og robotkamper var det Team Gosen som stakk av med sammenlagtseieren. De vant også Teknologiprisen, samt fikk andreplass i robotkonkurransen.

Team Gosen bestod av to gutter, som var med for første gang i First Lego League i 2016. Konkurransen gav mersmak, og de bestemte seg for å ha et eget lag i år. Team Gosen er dermed et av 20 norske lag som får æren av å representere Norge i den skandinaviske finalen i Statoil sine lokaler på Fornebu 2. desember.

I Rogaland er det TeknoLab som arrangererer First Lego League i samarbeid med Vitenfabrikken. Lokale sponsorer er Wintershall, Statoil, Tekna og Øglænd system

Morgendagens ingeniører og forskere
FIRST LEGO League er et samarbeid mellom organisasjonen FIRST og Statoils talentprogram Morgendagens Helter. Formålet er å skape en arena hvor barn og unge kan utfolde seg i teknologiens verden og ha det gøy med praktisk læring i realfag som matematikk og naturfag.

– Målet med FIRST LEGO League er å gi barn og unge gode lære- og mestringsopplevelser gjennom å kombinere lek og konkurranse med teknologi og realfag. Ved å vekke nysgjerrigheten allerede i ung alder håper vi å løfte frem noen av morgendagens teknologer, sier sponsorsjef i Statoil, Cathrine Instebø.

Priser 2017

Følgende lag utmerket seg og vant priser på Vitenfabrikken:

First Lego League Champion – Team Gosen

Kjerneverdiprisen 2017 – Bukkene Bruse

Markedsføringsprisen 1. plass 2017 – Smarties

Markedsføringsprisen 2. plass 2017 – Bukkene Bruse

Prosjektprisen 1. plass 2017 – Crackers

Prosjektprisen 2. plass 2017 – Byfjord

Robotkonkurransen 1. plass 2017 – Bubbles

Robotkonkurransen 2. plass 2017 – Team Gosen

Teknologiprisen 1. plass 2017 – Team Gosen

Teknologiprisen 2. plass 2017 – doUmind

 

Her kan du sjekke resultatene fra den regionale finalen samt lese mer om First Lego League