Stor interesse for Kodetime for jenter

Det var 24 spente jenter mellom 9-12 år som hadde møtt opp hos Vitenfabrikken søndag 7. mai. Med en håndfull fasilitatorer fra Den Norske Dataforening, var det kodetime med Elsa og Anna sto på agenda’en denne dagen.

«Det er nå andre gang vi holder dette kurset og det er utrolig kjekt å se hvor ivrige faktisk jentene er. Litt overraskende er det jo, med tanke på at kvinner er i mindretall i IT bransjen generelt. Men det viser hvor viktig det er å få jentene interessert i data og koding tidlig, slik at flere kanskje velger realfag og datafag på ungdomsskolen», sier Nina Bauer, Nestleder DND Vest.

Opplegget til Lær Kidsa Koding som ligger på https://studio.code.org og som brukes på kodetimen, er morsomme og veldig enkle å ta i bruk. Jentene på kurset oppfordres derfor til å forsette læringen hjemme, da det finnes mange andre kjekke kurs på nettstedet som Angry Birds og Minecraft.

Da interessen har vært stor etter disse kursene, vil Dataforeningen i samarbeid med Vitenfabrikken også vurdere å sette opp litt mer avanserte kurs, for de som ønsker å lære litt mer. Det er også verdt å ta med seg at Vitenfabrikken holder egne kurs inkludert Makerspace, så det lønner seg å sjekke ut hjemmesidene deres.