Stjernedryss!

For åttende året på rad arrangerte Vitenfabrikken stjernedag for barnehagene i Sandnes, også denne gang med fullt hus!

Stjernedagen har blitt en tradisjon og en dag ansatte gleder seg ekstra til. Å se hundrevis av små barn komme tuslende inn på Vitenfabrikken med stjerner i øynene og fulle av forventninger til timene som ligger foran de, gir en skikkelig god start på førjulstiden.

Til stjernedagen blir alle barnehager i Sandnes invitert. De blir oppfordret til å lage og ta med en eller flere stjerner som blir hengt opp og som pynter Vitenfabrikken til jul. I år fikk vi inn veldig mange fine stjerner, kreativiteten hos barna er stor – og noen kunne stolt fortelle at de hadde brukt mange timer i snekkerboden. Både med hammer, sag, spiker, maling og glitter!

Aktivitetene for Stjernedagen er knyttet til sansene lukte, føle, smake og høre. Barna er rundt på stasjoner der de får teste ut sansene sine. Med lukkete øyne smaker de på ting som hører julen til – kjenner de igjen smaken? Og hva med lukten, hva lukter julen egentlig? I tillegg til sanseaktivitetene, blir barna med på en reise til Julestjernen inne i Planetariet. Og i kafeen får alle servert grøt. Det blir også tid til å utforske resten av Vitenfabrikken og det var stor aktivitet både i Sandnes havn og i Krambua.

Vi takker alle barnehagebarn og voksne for besøket og for de flotte stjernene. Velkommen tilbake neste år!