Julegave fra Sandnes Sparebank

Sandnes sparebank gir et større gavebeløp til Vitenfabrikken og Pia Myrvolds utstilling Art Avatar.

Tirsdag 20. desember var konstituert administrerende direktør i Sandnes Sparebank på besøk på Vitenfabrikken med en gavesjekk på kr. 600.000. Pengene skal i sin helhet brukes til utstillingen Art Avatar, som åpner i april.

Pia Myrvold sammen med konst. adm. direktør i Sandnes Sparebank Sune Svela Madland og avdelingsdirektør på Vitenfabrikken, John Arne Frafjord.

Vitenfabrikken og Pia Myrvold har siden 2014 jobbet med at utstillingen Art Avatar skulle være en av de første temporære utstillingene i Vitenfabrikkens nye lokaler i Solaveien 10. Med pengegaven fra Sandnes Sparebank blir nå utstillingen realisert.

Utstillingen Art Avatar ble vist i Centre Popidou, Paris, i 2014 og er rettet mot barn og unge. Strategisk og faglig er dettte en spennende utstilling som viderefører noen av ideene ved etablering av Vitenabrikken. I 2008 åpnet Vitenfabrikken  utstillingen Abels Skissebok – et møte mellom kunst, teknologi og vitenskap. Gjennom åtte års drift er fortsatt kunst og teknologi en spennende kombinasjon som er viktig for å stimulere til realfag, kreativ tenking og kompetanseutvikling.

Pia Myrvold er en internasjonal anerkjent kunstner fra Stavanger. Hennes utstilling vil heve Vitenfabrikken sitt allerede gode renommè til å nå ut til et enda større publikum. I Art Avatar blir publikum deltakere i utstillingen. Ved hjelp av digitale verktøy og kreativ tenkning, utformer publikum sitt eget objekt som videre blir manipulerbar i utstillingen. Utstillingsarealet er på 208m2.

Vitenfabrikken fikk i november overrekt Solaveien 10 av Sandnes kommune. Avdelingsdirektør John Arne Frafjord er utrolig glad for at Sandnes Sparebank nå muliggjør utstillingen. «Utstillingen vil tilføre Vitenfabrikken en virkelig spennende dimensjon. I denne utstillingen bruker kunstneren teknologi og digitale verktøy på helt ny måte for å skape interaksjon mellom individet og kunsten. Kunsten påvirkes av individet og blir levende».

Kontaktpersoner:

John Arne Frafjord
Avdelingsdirektør Vitenfabrikken
Telefon: 950 45 557 / jaf@jaermuseet.no
E-post: jaf@jaermuseet.no

Ingrid O. Fure Schøpp
Kommunikasjonsdirektør Sandnes Sparebank
Telefon: 906 52 282
E-post: ingrid.schoepp@sandnessparebank.no