Elever fra Vardafjell vgs vant årets Kodeknekker!

Fredag 15. mars ble den årlige finalen i matematikk-konkurransen Kodeknekkeren arrangert på Vitenfabrikken. Det er femte året konkurransen gjennomføres.

De som hadde levert inn riktig svar var:

 1. 2STF, St Olav vgs
 2. Matematikk R1 C11, Stavanger Katedralskole
 3. Matematikk R2, Vardafjell vgs
 4. 3STD Fysikk 2, St Olav vgs
 5. 3STD Religion, St Olav vgs
 6. Fysikk 1, Tryggheim vgs
 7. R2 Matte, Tryggheim vgs
 8. Fysikk 2 VG3, Tryggheim vgs
 9. Breddeidrett 1 VG3, Tryggheim vgs
 10. 3MAR5, St Olav vgs
 11. 1STF, St Olav vgs
 12. 2MAR5, St Olav vgs

Det var professor i matematikkdidaktikk og kunstnerisk leder av Matematikkbølgen, Mike Naylor, som hadde laget oppgavene. Han var også med og ledet konkurransen sammen med konkurranseansvarllig på Vitenfabrikken, Marta Vassbø.

Elevene fikk en time til å løse oppgavene. De hadde på forhånd pekt ut fire elever som skulle løse oppgavene på vegne av klassen. Den første som leverte inn svar, var også den første som fikk prøve å åpne safen der pengepremien lå, ved å bruke koden de hadde kommet frem til i oppgavene. De hadde ikke lov å bruke andre hjelpemidler enn kalkulator.

Etter nærmere 45 minutter leverte første klasse inn svaret. Men hadde de svart riktig?

I spenning måtte de vente til alle de andre lagene hadde levert inn sine oppgaver før de kunne prøve å åpne safen.

Åpner safen seg?

Da alle var samlet, var det klart at elevene i klasse R2 fra Vardafjell vidaregåande skule var de som hadde levert inn svar først. Mike Naylor forklarte litt rundt de ulike oppgavene, før det var på tide å snurre på hjulet. Etter å ha lagt inn seks koder, kunne en høre et lite klikk. Safen åpnet seg og med det var årets vinnere av Kodeknekkeren 2019 kåret. Vi gratulerer elevene fra Vardafjell med seieren. De samme elevene har deltatt to år tidligere. I fjor kom de på andreplass og lovte da at neste år skulle de vinne. Det stemte!

Av de 12 finalegruppene, var det i tillegg til Vardafjell, et lag som leverte riktig oppgave så i år var de ekstra vanskelige!

Finaleoppgavene

Ønsker du en ekstra nøtt til helgen? Her kan du se hvilke oppgaver elevene fikk i finalerunden.

Lykke til ?

 

Tidligere vinnere

Det var femte år på rad at Vitenfabrikken arrangerte Kodeknekkeren. Det er veldig kjekt at på fem år, har det vært fem ulike skoler som har vunnet. Tidligere vinnere er elever ved Sandnes vgs, Kongsgård vgs, St. Olav vgs og Tryggheim vgs.

_

Økonomiske midler til pengepremien på kr. 20.000 er gitt av J. Øglænd Utdanningsfond