Skaperverksted: Introduksjon til vinylkutter (Ungdomsskolen)

Skaperverksted: Introduksjon til vinylkutter (vgs)

Med en vinylkutter og en T-skjorte eller et handlenett er det mange muligheter for å lage design. Det kan være programmerte design, håndtegnet eller digitale design. Kom og frisk opp med ditt eget personlige design på en ny eller gammel T-skjorte (redesign) eller kanskje trykke et refleksdesign på et handlenett så du blir sett i mørket?

Kort om opplegget

  • Elevene lager egne ensfarget design som forberedelse. Enten digitalt tegnet eller håndtegnet (svart tusj). Disse design medbringes til undervisningsopplegget.
  • Kort opplæring i bruk av Silhouette Cameo vinylkutter og det tilhørende program Silhouette studio (gratis nedlasting)
  • Elevene trykker deres egne design.

Kompetansemål

Opplegget anbefales til Kunst og håndverk, elevbedrifter og valgfagene: Design og redesign, Design og teknologi, Utvikling av produkter og tjenester, Trafikk (med refleksvinyl).

Kjerneelementer for Kunst og håndverk:

Håndverksferdigheter

Kjerneelementet håndverksferdigheter innebærer at elevene skal utvikle håndlag, praktiske ferdigheter og utholdenhet ved å bruke ulike redskaper og materialer. Elevene skal utvikle forståelse for materialers egenskaper, funksjonalitet og uttrykk gjennom eget skapende arbeid. De skal bruke harde, plastiske og myke materialer og digitale verktøy på en etisk, miljøbevisst og trygg måte gjennom hele skoleløpet.

Kunst- og designprosesser

Forarbeid/etterarbeid

Elevene lager deres ensfarget design på skolen før opplegget og medbringer designene. Ta kontakt for veiledning hm@jaermuseet.no

Når elevene har gjennomført dette opplegget kan lærer – om det er ønsket –  bestille «Klasse-dropin» på Makerspace Vitenfabrikken.

Klasse/trinn: 8.-10. trinn

Tidsrom: Uke 3 – 50.

Pris:

Gratis inngang og undervisning.

Materiale etter forbruk:

T-skjorter/handlenett – Elevene kan ta med gamle eller nye T-skjorter selv eller handlenett, men det er også mulig å kjøpe på Vitenfabrikken, 40 kr pr. T-skjorte. Det er begrenset utvalg av størrelser og farger.

Heat Transfer vinyl (HTV) – Vitenfabrikken har mindre stykker rester av HTV som kan brukes gratis. Nye ark med HTV (50×30 cm) koster 40 kr pr stk. Refleks-HTV koster 80 kr.

Varighet: 3 timer 

Praktiske opplysninger:

  • Maksimum 30 elever
  • Elevene kan fritt utforske Vitenfabrikken etter opplegget.

Send forespørsel