Teambuilding

Legg bedriftens neste teambuilding til Vitenfabrikken og få en unik opplevelse!

På Vitenfabrikken tilbyr vi unike aktiviteter som vil styrke lagfølelsen og skape minner som dere kan dele lenge. Vi tar i mot små og store grupper enten det er en vennegjeng, kollegaer, lag og foreninger og tilpasser besøket slik dere ønsker det.

Vår Kafe Hjerneføde med egne kokker sørger for påfyll av energi med en god og variert meny. Enten dere ønsker en smakfull wraps ved ankomst eller å avslutte med en deilig tapasbuffét etter aktiviteten fikser vi dette. Vi samarbeider også med Charles og Monica Tjessem som kan servere minglemat og middag av ypperste kvalitet.

Velg mellom følgende aktiviteter:

 

Homo Ludens – det lekende mennesket

Homo Ludens er latinsk og betyr det lekende mennesket. Dette er en uhøytidelig konkurranse hvor dere får utforske ulike hands-on eksperimenter som å teste hjernen, reaksjonsevnen, balansen, muskelenergi m.m. Dette er en aktivitet hvor dere deles inn i mindre lag på 4-6 personer.

Homo Ludens varer ca. 90 min med premieutdeling. Inntil 35 pers.

 

Energikampen

Her vekkes konkurranseinstinktet! Lek og moro med energi som hovedtema. Her får deltakerne spennende og utfordrende aktiviteter der laget må jobbe sammen for å lykkes. Møt motstanderne i EnerSKI, hårfønestafett og rullestolløp som er noe av det en får være med på. Hvilket lag skaper mest positiv energi? Lagene i denne aktiviteten er større og består av 8-12 personer. 

Varighet ca. 120 min med premieutdeling. Minimum 15 personer. 

 

Mattekampen «Abel’s challenge»

På Abelloftet vårt vil dere møte ulike mattematiske utfordringer som dere skal løse sammen innad i gruppa. Hvilket lag finner svaret nærmest lik null? Løs mattematiske pusslerier og eksperimenter, finn svar på ulike gåter, bygg en bro som tåler deres egen vekt og finn ut om dere har et pakkeproblem. Denne aktiviteten passer like godt som et avbrekk i en møtedag her hos oss vel som en sosial sammenkomst på dag eller kveldstid.

Vi kan tilbasse aktiviteten til 15, 30 og 60 min. Inntil 25 pers. 

 

Eggonauten 

Dette er en workshop hvor sikkerhet er nøkkelordet. Dere får tildelt resirkulert materiell og i mindre team skal dere diskutere, konstruere og bygge en overlevelsesdrakt til ett rått egg. Her skapes en fin prosess i kommunikasjon, samarbeid, utvikling og ikke minst dere får tatt i bruk de kreative evnene. Hvem lykkes i oppdraget? Det vil ett fritt fall på 10 meter avgjøre. 

Varighet ca. 60 min. Fra 8 til 40 personer.

 

Børstoboter

Hva er en strømkrets? Hvordan kan man snu propellens retning? Er en «børstobot» en ekte robot? Hvem bygger den villeste børstoboten? Her skal dere gå sammen to og to og planlegge, sette sammen og teste ut enkle elektriske produkt.

Varighet ca. 60 min, inntill 30 personer.

 

Fantasiverksted

Har dere mange gode idéer? Er dere glad i å skape? Ser dere etter innovative løsninger? Ta med gode kolleger på et versted hvor dere får samarbeide med fantasi og kreativitet. Vi leker med ord, setter sammen adjektiv og verb som kan bli til ting som vi trenger i framtiden. Hvem kommer opp med morgendagens nyhet? Kanskje deres oppfinnelse er noe din bedrift vil komme til å trenge?

Varighet 45-60 min. 4-60 personer.

 

Planetariet

Hva med å legge inn en vitenskapelig opplevelse etter aktiviteten? Vi tilbyr flere planetarievisninger som gir dere en unik opplevelse. Kanskje en musikalsk reise gjennom universet med artisten Quyen Therese er akkurat det som skal til for å sette prikken over i’en for deres sammenkomst? Planetariet er en meget spennende og populær attraksjon som med en 360 graders fulldome kino viser deg verdensrommet. Kjenn på suget på din reise ut i universet, kan det bli mer spennende?

Tid: 20-40 min. Inntil 25 personer.

 

Konsert

Vi tilbyr ulike minikonserter med lokale artister. Vi har laget en planetarievisning som er spesielt tilpasset egne melodier. Sett deg godt til rette og nyt vakre toner mens planeter og galakser glir forbi. Dette er en opplevelse med stor waowfaktor. Passer utmerket etter et frokostmøte eller i forbindelse med et kveldsarrangement.

Tid: 20 min. Inntil 23 personer per konsert.

 

 

SHOW

«Energishow» – Opplev vår unike Tesla-coil som er den første og største av sitt slag tilgjengelig i Norge. Dette showet formidler energi og miljø hvor noen heldige publikummere blir invitert på scenen for å fange 500 000 volts lysbuer. Hvem er mest vågal?

«Fysikkshow med høytrykk» – Det blir god stemning når vi setter i gang med vårt «Fysikkshow med høytrykk». Her får dere høre og se hvor mye kraft det er i atmosfæretrykket vi alle er omsluttet av hver eneste dag! Passer godt for voksne grupper og på familiedager.

Tid: 20 min. Ca 60 personer.

 

Workshop i vårt Makerspace  

Et verksted der idéer skal klekkes og mennesker med ulik kompetanse og interesse skal møtes. Dette verkstedet er for skaperglade og nysgjerrige sjeler med en «maker» i magen, som har lyst til å lære, gjøre og lage. Kanskje er det her morgendagens arbeid har sitt utspring?

Vi har utstyr som 3D-printere, laserkuttere, vinylkuttere, digital symaskiner og mye mer. Hva med å lage deres eget T-skjorte trykk? Passer best for små grupper på inntil 15 personer.

Pris og aktivitet ved forespørsel.

 

Utforsk våre utstillinger!

På Vitenfabrikken finner du flere etasjer med utstillinger og eksperimenter.

Utstillingen «Det ska svara seg» er et typisk Sandnesuttrykk som spiller på kremmerånden i byen og på en mentalitet som har preget gründerne i regionen.

«Abels skissebok» var et av hovedprosjektene til kulturhovedstaden Stavanger2008. Den er et møte mellom naturvitenskap, teknologi og kunst. Underveis vil du se at disse fagene har mye til felles. «Abels skissebok» er ikke en vanlig museumsutstilling. Her får du prøve tingene, og teste deg selv i de ulike eksperimentene.

«100% ENERGI» ønsker å gi publikum en grunnleggende forståelse for hva energi er. Energi kan bare utnyttes når det går fra en form til en annen; den kan verken oppstå eller forsvinne.

«Øglænd i 150» I forbindelse med 10 årsjubilèet åpnet vi en spennende utstilling fordelt over to etasjer om bedriften Jonas Øglænd!  Kom og se temposykler, flotte klær produsert hos Øglænd og prøv ut interaktive eksperimenter. Få innblikk i hvordan det er å lage utstillingsvindu, opplev vind i håret på motorsykkelen, stemple deg inn til jobben, og mye annet!

 

Abellofteten lærerik og spennende utstilling om matematikk som ble åpnet i 2019. I tillegg til en attraktiv utstilling, er det også lagt stor vekt på at rommet skal kunne brukes som arena for kurs og verksted for barnehager, skoler og næringslivet.

Les mer om utstillingen her:  https://www.jaermuseet.no/vitenfabrikken/nytt-matematikkloft-pa-vitenfabrikken/

 

Vi tilbyr omvisning for grupper hele uken.

Varighet 45-60 min. Inntil 25 personer per gruppe.

 

Andre ønsker?

Vi kan selvsagt komme med forslag til andre gøyale aktiviteter ut fra anledning, årstid og lengde på besøket. Vil dere at vi skal komme ut til deres arbeidsplass og holde opplegg kan også dette arrangeres. Vår butikk har flere spennende gaver som passer som premier. Be om forslag. 

Velkommen til en annerledes dag i Vitenskapens ånd!

Kontakt oss

Ta kontakt med vår salgskoordinator Ingunn Aase Hovelsrud på

telefon 975 81 030 eller fyll ut skjema nedenfor så tar vi raskt kontakt.