Teambuildinger

Legg bedriftens neste teambuilding til Vitenfabrikken og få en unik opplevelse!

På Vitenfabrikken kan dere velge mellom flere kjekke aktiviteter som vil styrke lagfølelsen og skape minner som dere kan dele lenge. Vi tar i mot små og store grupper enten det er en vennegjeng, kollegaer, lag og foreninger, og tilpasser besøket etter behov.

Vår Kafe Hjerneføde har egne kokker som sørger for påfyll av energi med en god og variert meny. Det kan være en smakfull wrap ved ankomst, eller dere kan avslutte med en deilig tapasbuffet etter aktiviteten i våre unike lokaler.

Våre teambuildinger:

Lego Challenge

LEGO Challenge passer for alle. Inndelt i mindre grupper får dere en eller flere utfordringer dere skal løse sammen, og det selvsagt med et hav av LEGO klosser. Er dere gode brobyggere? Hvilke brikker vil være viktige for dere? Hvor langt er dere villige til å gå? Hvem blir LEGO mestere og stikker av med den «jeve» tittelen som årets vinnerlag i LEGO Challenge 2024?

Varighet: 30-60 min. Inntil 30 pers.

Pris dagtid: kr. 438,- per person. (Minimum kr. 5000,-).

Pris kveld (etter kl 15:00):   Kr. 563,- per person. (Minimum kr. 7500,-).

Homo Ludens – det lekende mennesket!

Homo Ludens er latinsk og betyr det lekende mennesket. Dette er en uhøytidelig konkurranse hvor dere får utforske ulike hands-on eksperimenter som å teste hjernen, reaksjonsevnen, balansen, muskelenergi m.m.

Dette er en aktivitet hvor dere deles inn i mindre lag på 4-6 personer, og passer for grupper i alle aldre som vil pleie det sosiale, bli betre kjent og gjøre noe gøy sammen.  

Varighet: ca. 90 min med premieutdeling. Inntil 35 pers.

Pris:

Dagtid                              kr.      350,- per person (minimum kr. 4000,-)

Kveld (etter kl 15:00)    kr.      450,- per person (minimum kr. 6000,-)

Energikampen

Energikamp – tandemski

Her vekkes konkurranseinstinktet! Lek og moro med energi som hovedtema. Her får deltakerne spennende og utfordrende aktiviteter der laget må jobbe sammen for å lykkes. Møt motstanderne i EnerSKI, hårfønestafett og rullestolløp som er noe av det en får være med på. Hvilket lag skaper mest positiv energi? Lagene i denne aktiviteten er større og består av 8-12 personer. Passer for grupper i alle aldre som ønsker å gjøre noe sosialt og fysisk sammen. Opplegget er utarbeidet i samarbeid med Frisk Luft.

Varighet ca. 120 min med premieutdeling. Minimum 15 personer. 

Pris per person for en gruppe på 20 stk er kr. 594,- (Ta kontakt for pris på større grupper).

Mattekampen «Abel’s challenge»

Matematiske pusslerier
Matematiske pusslerier

Er dere glad i å finne løsninger? På Abelloftet vårt vil dere møte ulike matematiske utfordringer som dere skal løse sammen. Hvilket lag finner svaret nærmest lik null? Løs mattematiske pusslerier og eksperimenter, finn svar på ulike gåter, bygg en bro som tåler deres egen vekt og finn ut om dere har et pakkeproblem. Denne aktiviteten passer like godt som et avbrekk i en møtedag her hos oss vel som en sosial sammenkomst på dag eller kveldstid.

Vi kan tilbasse aktiviteten til 15, 30 og 60 min. Inntil 25 pers. 

Pris for 60 min

Dagtid: kr. 438,- per person. (Minimum kr. 5000,-).

Kveld (etter kl 15:00):   Kr. 563,- per person. (Minimum kr. 7500,-).

Eggonauten 

Eggonaut

Dette er en workshop hvor sikkerhet er nøkkelordet. Dere får tildelt resirkulert materiell og i mindre team skal dere diskutere, konstruere og bygge en overlevelsesdrakt til ett rått egg. Her skapes en fin prosess i kommunikasjon, samarbeid, utvikling og ikke minst dere får tatt i bruk de kreative evnene. Hvem lykkes i oppdraget? Det vil ett fritt fall på 10 meter avgjøre. 

Varighet ca. 60 min. Fra 8 til 40 personer.

Pris:

Dagtid   kr.     313,- per person. (Minimum kr. 4375,-).

Kveldstid   kr.     438,- per person . (Minimum kr. 6250,-).

Fantasiverksted

Fantasiverksted

Har dere mange gode idéer? Er dere glad i å skape? Ser dere etter innovative løsninger?

Ta med gode kolleger på et fantasiversted hvor dere får samarbeide og bruke fantasi og kreativitet. Vi leker med ord, setter sammen adjektiv og verb som kan bli til ting som vi trenger i framtiden. Hvem kommer opp med morgendagens nyhet? Kanskje deres oppfinnelse er noe din bedrift vil komme til å trenge?

Varighet 45-60 min. Passer for grupper på 4-60 personer.

Pris:

Dagtid   kr.     313,- per person. (Minimum kr. 4375,-).

Kveldstid   kr.     438,- per person . (Minimum kr. 6250,-).

Planetariet

Innsiden av planetariet opplevelse besøk

Hva med å legge inn en vitenskapelig opplevelse etter aktiviteten? Vi tilbyr flere planetarievisninger som gir dere en unik opplevelse. Planetariet er en meget spennende og populær attraksjon som med en 360 graders fulldome kino viser deg verdensrommet. Kjenn på suget på din reise ut i universet, kan det bli mer spennende?

Varighet: 20-40 min. Inntil 25 personer (uten 1 meter er det 57 seter).

Pris: kr. 3500 per visning (kr. 500 påfølgende visninger).

Konsert i Planetariet

Quyen Therese
Quyen Therese

En av de mest spennende og populære attraksjonene på Vitenfabrikken er planetariet, en 360-graders digital kinosal. Her får du en nydelig musikalsk reise med stjernehimmelen som bakteppe. Vitenfabrikken og Quyen Therese har sammen utviklet et konsept som vi er helt alene om! Den norsk-vietnamesiske komponisten spiller sine melodier mens du blir med på en reise ut i verdensrommet. Hennes melodier har en nesten magisk effekt på publikum, og gir et vakkert musikalsk avbrekk som skaper en stemningsfull ramme rundt et arrangement hos oss.

Sett deg godt til rette og nyt vakre toner mens planeter og galakser glir forbi. Dette er en opplevelse med stor waowfaktor. Passer utmerket ifm. et frokostmøte eller med et kveldsarrangement.

Varighet: 25 min. Inntil 23 personer per konsert (uten 1 meter er det 52 seter).

Kr. 8500 per konsert.

Show

Energishow

«Energishow» – Opplev vår unike Tesla-coil som er den første og største av sitt slag tilgjengelig i Norge. Dette showet formidler energi og miljø hvor noen heldige publikummere blir invitert på scenen for å fange 500 000 volts lysbuer. Hvem er mest vågal?

«Fysikkshow med høytrykk» – Det blir god stemning når vi setter i gang med vårt «Fysikkshow med høytrykk». Her får dere høre og se hvor mye kraft det er i atmosfæretrykket vi alle er omsluttet av hver eneste dag! Passer godt for voksne grupper og på familiedager.

Tid: 20 min. Ca 60 personer.

Workshop i vårt Makerspace  

Makerspace

Et verksted der idéer skal klekkes og mennesker med ulik kompetanse og interesse skal møtes. Dette verkstedet er for skaperglade og nysgjerrige sjeler med en «maker» i magen, som har lyst til å lære, gjøre og lage. Kanskje er det her morgendagens arbeid har sitt utspring?

Vi har utstyr som 3D-printere, laserkuttere, vinylkuttere, digital symaskiner og mye mer. Hva med å lage deres eget T-skjorte trykk? Passer best for små grupper på inntil 15 personer.

Pris og aktivitet ved forespørsel.

Utforsk våre utstillinger!

Utstillingen «Øglænd i 150!»

På Vitenfabrikken finner du flere etasjer med utstillinger og eksperimenter.

«Øglænd i 150» I forbindelse med 10 årsjubilèet åpnet vi en spennende utstilling fordelt over to etasjer om bedriften Jonas Øglænd!  Kom og se temposykler, flotte klær produsert hos Øglænd og prøv ut interaktive eksperimenter. Få innblikk i hvordan det er å lage utstillingsvindu, opplev vind i håret på motorsykkelen, stemple deg inn til jobben, og mye annet!

Utstillingen «Det ska svara seg» er et typisk Sandnesuttrykk som spiller på kremmerånden i byen og på en mentalitet som har preget gründerne i regionen.

«Abels skissebok» var et av hovedprosjektene til kulturhovedstaden Stavanger2008. Den er et møte mellom naturvitenskap, teknologi og kunst. Underveis vil du se at disse fagene har mye til felles. «Abels skissebok» er ikke en vanlig museumsutstilling. Her får du prøve tingene, og teste deg selv i de ulike eksperimentene.

«100% ENERGI» ønsker å gi publikum en grunnleggende forståelse for hva energi er. Energi kan bare utnyttes når det går fra en form til en annen; den kan verken oppstå eller forsvinne.

Abellofteten lærerik og spennende utstilling om matematikk som ble åpnet i 2019. I tillegg til en attraktiv utstilling, er det også lagt stor vekt på at rommet skal kunne brukes som arena for kurs og verksted for barnehager, skoler og næringslivet.

Abelloftet

Les mer om utstillingen her:  https://www.jaermuseet.no/vitenfabrikken/nytt-matematikkloft-pa-vitenfabrikken/

Vi tilbyr omvisning for grupper hele uken.

Varighet 45-60 min. Inntil 25 personer per gruppe.

Andre ønsker?

Vi kan selvsagt komme med forslag til andre gøyale aktiviteter ut fra anledning, årstid og lengde på besøket. Vil dere at vi skal komme ut til deres arbeidsplass og holde et opplegg kan også dette arrangeres. Vår butikk har flere spennende gaver som passer som premier. Spør etter forslag. 

Velkommen til en annerledes dag i Vitenskapens ånd!

Kontakt oss

Ta kontakt med oss med å sende e-post til vitenfabrikken@jaermuseet.no

Eller fyll ut skjema og send inn: