Idéverkstedet

Idéverkstedet er et gratistilbud på Vitenfabrikken og finner sted på Publikumsverkstedet hver onsdag 15.00-17.00.

Idéverkstedet er en slags skaperklubb, men uten påmelding og man trenger ikke å være medlem. Så er du interessert i skaperverksted og er 10-13 år – så er dette noe for deg! (Hvis du er 13-20 år er du også velkommen)

Det er lov å ta med en voksen. Hver onsdag har et tema og vil bli annonsert som et arrangement på Facebook. Tilbudet er gratis for alle – både billett, materialer samt bruk av diverse verktøy. Det er et begrenset antall plasser alt etter hvilket tema kvelden har. Billetter utleveres i resepsjonen på Vitenfabrikken, de kan dessverre ikke forhåndsbestilles.

Ideverkstedet, Ungdomsmakerspace og fredags-dropin har stengt i juni og august. Vi åpner igjen i september:

Tema i mars

Onsdag 8. mars kl. 15.00-17.00 Lage leppepomade, bokser og klistermerker del 1

Vi starter med å lage leppepomader. Deretter ser vi hvor langt vi kommer med å lage labels til dem, samt bokser til oppbevaring. Vi skal bruke både vannbad og blande lukt/smak, bruke vinylkutter til klistremerkene, samt laserkutter til boksene.

Onsdag 15. mars kl. 15.00-17.00 Lage leppepomade, bokser og klistermerker del 2

Vi fortsetter fra siste gang med å lage leppepomader. Deretter jobber vi videre med å lage labels til dem, samt bokser til oppbevaring. Vi skal bruke både vannbad og blande lukt/smak, bruke vinylkutter til klistremerkene, samt laserkutter til boksene.

Onsdag 22. mars kl. 15.00-17.00 Smykkeverksted med laserkutter

Denne dagen skal vi lage smykker i forskjellige materialer, blant annet blir det mulighet for å bruke vår laserkutter.

Onsdag 29. mars kl. 15.00-17.00 Førpåske-aktivitetet med 3D-printing av kakeformer til papirleire

Vi skal bruke 3D-printere til å designe vår egne kakeformer, som vi etterpå skal bruke på å kutte ut påskepynt i papirleire. Hvis du vil 3D-printe andre ting, så blir det også mulighet for det. Vi kan bruke både de små 3D-printere og de store nede på Makerspace.

Tema i april

Onsdag 5. april utgår pga. påsken

Onsdag 12. april kl. 15.00-17.00 Vinylkutting til design på T-skjorter og handlenett

Vi skal denne dagen jobbe med vinylkuttere til å lage våre egne trykk på T-skjorter og handlenett – og for de som har prøvd det før blir det også mulig med mindre trykk på caps.

Onsdag 19. april kl. 15.00-17.00 Gelliprinting på tekstiler del 1

Vi skal teste og eksperimentere med gelliprinting på gjenbrukstekstiler, hvor vi vil forvandle dem – kanskje til ukjendelighet? Så skal vi fiksere trykkfargene, kanskje dekorere videre på dem med pensler og blokktrykk og etterpå skal vi bruke dem til å sy enkle begynner-syprosjekter med. Aktiviteten går over to onsdager.

Onsdag 26. april kl. 15.00-17.00 Gelliprinting og sying av tekstiler del 2

Vi skal fortsette med de tekstiler som vi dekorerte siste gang med gelliprinting. Var du der ikke sist, så er dette dagen hvor du kan sy forskjellige redesign-prosjekter. Aktiviteten går over to onsdager.