Matematikkuka – mattemorro for alle!

Som tidligere år har Vitenfabrikken satt av en uke i mars der vi inviterer til flere ulike arrangement der matematikk er tema.

Fra tirsdag 10. mars til og med søndag 15. mars inviterer vi elever, lærere, familier, videregående skoler og andre interesserte til skoleopplegg, foredrag, kurs, konkurranser og til slutt – familiedag «Morro med matte».

Program for matematikkuken:

Tirsdag 10.3.

Lærerkurs – dagtid og kveld

Utviklende opplæring – «russisk matematikk» i norsk skole i samarbeid med LAMIS

Onsdag 11.3. og torsdag 12.3.

MatteMoro for 5 klassinger.

Torsdag 12.3. kl 18.30 .

Åpent foredrag + Galleri GANN = Sant

«Lek med matematikk»

– Foredrag er for de som synes matematikk kan være krevende – og for de som elsker matematikk – alle vil garantert bli inspirert!! Møt Mike Naylor frå Universitetet i Trondheim og Roger Antonsen, Universitetet i Oslo

Kom innom og opplev Ferreira’s spennende utstilling «Space, rhythm, movement» på Galleri Gann i Solaveien 3 (tvers over gaten for Vitenfabrikken).Kveldsåpent til kl 20.

Med utgangspunkt i matematiske formler og læresetninger skaper kunstneren Marisa Ferreira heftige fargeklanger og optiske effekter i sine kulpturelle bilder.

Søndag 15.3 kl 12-16

Velkommen til MatteMoro – familiedag på Vitenfabrikken.

Flere etasjer med matematiske utfordringer og gåter, og på Abelloftet viser Abeline frem telletrappa til de aller minste.

Foredrag torsdag kveld + familiedagen søndag er åpen for alle. Les mer om de aktivitetene under «Aktiviteter» i kalenderen her på nettsiden.