Pink Floyd-opplevelse i Planetariet

Vi lanserer nå - som eneste sted i Skandinavia - en helt unik opplevelse i Planetariet: Pink Floyd's The Dark Side of The Moon.

I 1973 ble det avholdt pressekonferanse for debuten av Pink Floyds nye album, «The Dark Side Of The Moon» i London Planetarium. Selv om Planetarium-kuppelen bare kunne vise en rekke stjerner, stjernebilder og bilder av kosmos mens musikken spilte, var det en enestående suksess. Femti år senere, som en anerkjennelse av det ikoniske albumet (og ved hjelp av store fremskritt innen teknologi), er en offisiell fulldome-opplevelse med imponerende bilder av solsystemet nå tilgjengelig og vises på utvalgte planetarier over hele verden. Fra og med 15. desember kan du oppleve den på Vitenfabrikken, som hittil det eneste stedet i Skandinavia.

Showet

Selve showet vil bli delt mellom de sporene fra albumet, i kronologisk rekkefølge, hver med et ulikt tema; noen ser futuristisk frem og noen er en retro-anerkjennelse til Pink Floyds visuelle historie, alt relatert til en tids- og romopplevelse, som omfavner den minste teknologien som bare et planetarium kan tilby. Det lover å være oppslukende; en altomfattende surroundlyd og visuell godbit som vil overskride virkeligheten og ta deg langt utover 2D-opplevelsens rike.

Showet varer i cirka 45 minutt, og det er 15 års aldersgrense. Show ble først satt opp 10 kvelder fra 15. desember og utover i januar men de ble raskt utsolgt. Nå har vi lagt inn flere kvelder fra januar – april: onsdager kl. 19:30 og lørdag ettermiddag. Ved fortsatt stor pågang, vil det settes opp ekstravisninger utover våren..

Billetter til showet koster kr. 200. Dette inkluderer en halvtime til å utforske resten av Vitenfabrikken. Ønsker du å komme før, er du velkommen til det. I tilfelle må vanlig inngangsbillett også løses.

For kjøp av rullestolplass, vennligst ta kontakt med oss på vitenfabrikken@jaermuseet.no

Private visninger for grupper

Ønsker du å booke din egen visning? Dette er fullt mulig, både for bedrifter, lag, organisasjoner og enkeltpersoner. Ta i tilfelle kontakt med Ingunn Aase Hovelsrud, iah@jaermuseet.no

Denne fulldome planetarium-opplevelsen har blitt distribuert i samarbeid med International Planetarium Society (IPS).