Kurs i koding for lærere og lærerstudenter

Universitetet i Stavanger, i samarbeid med Vitenfabrikken og Lær Kidza koding, tilbyr et kurs i koding med studiepoeng for lærere og lærerstudenter

Ønsker du å lære deg og dine elever programmering?

Bli med på nybegynnerkurs i programmering (”koding”) for lærere i skolen og lærerstudenter! Målet er at lærere skal tilegne seg kunnskap og kompetanse til å kunne lage enkle programmer selv, og til å kunne hjelpe elever til å utvikle slik kompetanse. Kurset er basert på programmeringsspråket Scratch, som er laget for å formidle de grunnleggende konseptene i programmering. Kursdeltakerne lærer om ulike opplegg for å formidle koding, for eksempel Kodetimen, og også hvordan programmering kan brukes som verktøy i ulike fag innenfor dagens læreplaner. Kurset gir deg innføring i hva koding er og hvordan koding kan ha betydning for undervisning og læring. Universitetet i Stavanger er det første i landet som tilbyr kurs i koding som gir studiepoeng.

Etter gjennomført kurs skal studenten kunne drøfte bruk av koding i skolen ved hjelp av didaktiske teorier og drøfte betydning det kan ha for elevers digitale kompetanse. Faget er på 5 studiepoeng og undervises over 12 timer på Vitenfabrikken, fordelt på fire samlinger á tre timer. Undervisning legges til fire ettermiddager slik at det er mulig å delta både for lærerstudenter og lærere som er i arbeid.

Studentene må ha PC eller Mac (NB! ikke nettbrett). Pc kan lånes ved Vitenfabrikken (begrenset antall). Behov for lån angis ved påmelding.

Kursdatoer

19. januar, 9. februar, 1. mars og 5. april. kl. 16.00 – 19.00

Sted

Vitenfabrikken, Sandnes

Pris

Kr. 3000,- inklusive undervisning og kaffe/te. Semesteravgift på kr. 740,- kommer i tillegg.

Påmelding og mer informasjon

Påmeldingsfrist er 15. desember.

Spørsmål rettes til evu@uis.no / telefon 51833046.

Påmelding ved å følge denne lenken.  (velg skole og barnebage)

Emneplan med pensumlitteratur finner du her.