Velkommen til FIRST® LEGO® League Animal Allies

Foto: Harald Pettersen, Statoil
5. november 2016 09:00 - 16:30
Vitenfabrikken, Storgata 28, 4307 Sandnes
Gratis

Velkommen til Vitenfabrikken – og til et av årets høydepunkter – First Lego League 2016!

Det er femte året konkurransen blir avholdt her på Vitenfabrikken.

LEGO innbyr til kreativ og strukturert problemløsning, nysgjerrighet og fantasi, samarbeid og fysiske motoriske ferdigheter – det handler om «læring gjennom lek».

First Lego League er både gøy og sosialt for deltakerne og familiene. Et konsept som passer svært godt sammen med Vitenfabrikken som er et vitensenter hvor nettopp målsetningen er å inspirere barn og unge til interesse for realfag. I den regionale finalen på Vitenfabrikken, skal 23 lag fra helle sørfylket konkurrere. Barna har arbeidet med årets oppdrag som er «Animal Allies». Oppdraget er tredelt og byr på utfordringer innen forskning, teknologi og samarbeid. Det deles ut følgende priser i den regionale finalen: Forskningsprisen, Teknologiprisen, Robotkonkurransen 1. og 2. plass, Markedsføringsprisen og Samarbeidsprisen. I tillegg deles FIRST LEGO League Champions prisen ut. Dette er den gjeveste prisen og går til det laget som totalt sett er sterkest i alle kategoriene sammenlagt.

Vitenfabrikken ønsker alle deltakerne lykke til – måtte det bli en lærerik og kjekk dag!

Program

09.00 Arrangementet starter

11.30-12.00 Lunsj

14.30 Innledende robotrunder ferdig – Medaljeutdeling i utstillingsområdet

15.00 Finaler m/ innlagt pause i etterkant av kvartfinalene

 

Les mer om First Lego League samt deltakende lag på arrangørens nettside her: http://hjernekraft.org/turnering/413/stavanger/turneringsnyhet.aspx?id=1473

 

Hovedsamarbeidspartneren til First Lego League er Statoil gjennom programmet Morgendagens Helter.