15. august - 31. oktober
Storgata 28, 4307 Sandnes

Morgendagens løsninger trenger Morgendagens Helter, og Prosjekt Fantasi er en konkurranse som skal inspirere barn og unge til å bruke fantasien og finne opp fremtidens oppfinnelser. Av de 2400 idéene som ble sendt inn har en jury plukket ut de 11 beste, morsomste og mest spennende i idéene. Og disse 11 oppfinnelsene har nå blitt bygget og satt sammen til en omreisende utstilling; Prosjekt Fantasi. Denne utstillingen stilles ut på Vitenfabrikken fra 15. august til 31 oktober.

De 11 vinneroppfinnelsene er: Energihusken, Jakkestol, Supersyn Vindusvisker, Ipowerwalk, Lydlampe, Super-sparken, Lydstokk for blinde, Nesenn, Elekronisk humle, CO²-gomler og Prompinator.

Konkurransen Prosjekt Fantasi er et samarbeid mellom Statoil og fem regionale vitensentre i Norge; VilVite, Oslo Vitensenter v/Teknisk Museum, Vitensenteret i Trondheim, Nordnorsk vitensenter og Jærmuseet.