Sandnes Skaperfestival 2023

Festivalen for kreativitet og skaperglede

28. oktober 2023 11.00-17.00
Vitenfabrikken, Storgata 28, Sandnes

Skaperfestivalen arrangeres igjen! Festivalen skal trigge barn og unge til å bli nysgjerrige på hvilke muligheter teknologi og kreativitet kan gi dem. Festivalen skal gi inspirasjon og være en møteplass for ildsjeler. Vi mener og tror at koblingen mellom skaperglede, realfag og innovasjon kan bidra til å styrke rekrutteringen til realfagene. Festivalen er åpen for alle.
>> Påmelding her

Vi håper på fullt hus og mye trøkk på Vitenfabrikken med hands on-aktiviteter for publikum, samt åpent hus i Makerspace og andre skaper-verksteder i bygget. Her blir det 3D-modellering, laserkutting, vinylkutting, digitale tegnemaskiner, digitale symaskiner, redesignverksted, strikking, hekling, pannekakeroboter og mye annet spennende.

Gratis inngang for de under 20 år – og du får lage flere ting du får ta med hjem.

Utstillere

Flere aktører vil ha stands og utstillinger, blant annet Gjesdal kniv og ljålag, Sølvberget bibliotek og kulturhus, Sandnes husflidslag, fotoklubben, Sola ungdomsskole og Kjerrberget ungdomsskole.

Er du en skaper og har DU lyst å vise frem prosjektet ditt til andre? Da vil vi gjerne at du blir med på festivalen! Meld interessen i skjemaet under eller ta kontakt med Vetle Eide (vke@jaermuseet.no) så tar vi kontakt. Deltakere på stander eller aktiviteter får t-skjorte og lunch.

>> Påmelding her

Bli med på en av årets kjekkeste og mest kreative dager på Vitenfabrikken.

Se bilder fra de siste års skaperfestivaler
Foto: Terje Gabrielsen og Rokas Kerpauskas, Vågen vgs