Lærerkurs: Makerspace på skolen

8. november 2017 12.00 - 15.00
Vitenfabrikken, Stogata 28, Sandnes
250,-

Kunne dere tenke dere å få et makerspace på skolen? Visste du at et makerspace kan starte i et hjørne av skolens bibliotek eller i et ledig rom og kan vokse derfra? Visste du at et makerspace kan starte med det utstyr skolen allerede har, fordi makerspace også er en didaktisk undervisningsmetode?

Med utgangspunkt i Makerspace på Vitenfabrikken får kursdeltakerne innblikk i hvordan man kan organisere og engasjere elever i makerspace-aktiviteter i og utenfor skolens undervisning.

Kurset er tilrettelagt slik at deltakerne får et overblikk og en introduksjon til diverse makerspace-verktøy og -aktiviteter, didaktisk teori og diskusjoner, ideer til undervisningsopplegg og presentasjon av gratis læringsressurser til bruk i makerspace-undervisningen.

Vitenfabrikken kan etter behov hjelpe til med veiledning om opprettelse av et makerspace på den enkelte skolen etter kurset.

Lærerkurset er for lærere, som underviser 1.-13. trinn, dvs. inklusiv lærere på videregående skole. Lærerstudenter er også velkomne.

Lærerkurset er på onsdag den 8. november 2017 kl. 12.00-15.00 på Vitenfabrikken, men kan også bestilles av skoler. Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte deltakere.

Maks. 15 deltakere. Ta gjerne med datamaskin selv eller lån en på Vitenfabrikken. .

Pris: 250 kr pr. kursdeltaker.

Påmelding: vitenfabrikken@jaermuseet.no Påmeldingsfrist: En uke før kursstart.

Oppgi deltakernes navn, skole, telefonnummer og epost-adresse ved påmeldingen.

Ved spørsmål ta kontakt med Hanne Madsen på hm@jaermuseet.no