Lærerkurs i koding med micro:bit

13. desember 2017 - 13. september 2017
Vitenfabrikken, Stogata 28, Sandnes
250,-

Nysgjerrig på koding og ønsker å bruke koding i din undervisning?

Micro:bit er en liten datamaskin på 4 X 5 cm – en mikrokontroller. Den er skapt til bruk i skolen og det finnes uendelig med kreative muligheter ved å kombinere micro:bit med andre materialer som papp, papir, tape, sugerør etc.

Vitenfabrikken har et klassesett med 15 stk micro:bits, som vi låner ut til skoler som har deltatt på dette lærerkurset.

Micro:bit kan brukes innen læreplanmål i flere fag på skolen, matematikk, kunst og håndverk, norsk, naturfag, teknologi og design etc.

Med micro:bit er det mulig å bruke flere ulike programmeringsspråk, men på dette lærerkurset jobber vi med blokkprogrammering og det krever ingen forkunnskaper om koding, men kjennskap til vanlig bruk av datamaskin er en fordel.

Kurset er tilrettelagt slik deltakerne får god tid til selv å få prøve seg på micro:bit, litt teori, didaktiske diskusjoner, ideer til undervisningsopplegg og presentasjon av gratis læringsressurser til bruk i undervisningen.

Lærerkurset er mest for lærere, som underviser 5.-10. trinn. Lærerstudenter er også velkommen.

Lærerkurset er på onsdag den 13. desember 2017 kl. 12.00-15.00 på Vitenfabrikken, men kan også bestilles av skoler. Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte deltakere.

Maks. 15 deltakere. Ta gjerne med datamaskin selv eller lån en på Vitenfabrikken.

Pris: 250 kr pr. kursdeltaker.

Påmelding: vitenfabrikken@jaermuseet.no Påmeldingsfrist: En uke før kursstart.

Oppgi deltakernes navn, skole, telefonnummer og epost-adresse ved påmeldingen.

Ved spørsmål ta kontakt med Hanne Madsen på hm@jaermuseet.no