Kvifor bør me få i oss bær og frukt? Elevane får vera med og sylta, safta og laga mat av ulike bær og frukt. Det høyrer med å smaka på det ein har laga. I tillegg har me tørka ulike urter som dei kan laga krydder av.

 

Kort om opplegget:

  • Korleis laga matrettar av frukt og bær, fruktgraut m.m.?
  • Safting-, sylting- og hermetisering av bær og frukt.
  • Kva skjer når frukt og bær blir konservert?
  • Kvifor er frukt og bær så sunt å eta.
  • Korleis skal me lagra urter, og kva kan me nytta dei til?

Kompetansemål:

Mat og livsstil (mat og helse)

  • Lage trygg og ernæringsmessig god mat (…)
  • Bruke rekning for å auke eller redusere mengda i oppskrifter, prøve dei ut og vurdere resultatet
  • Følgje oppskrifter

Mat og kultur (mat og helse)

  •  (…) bruke naturen som ressurs

Varigheit: 

2 timar pr 30 elevar

Kan bestillast: 

Veke 38 – 39

Pris:

20 kr pr elev

Send førespurnad