Vinneren av First Lego League ble TechTeens!

I dagens regionale finale i verdens største kunnskaps- og teknologikonkurransen for unge, First Lego League, var det til slutt TechTeens fra Hinna skole som stakk av med seieren og den gjeve Championsprisen. 26 lag og nærmere 400 deltakere mellom 10 og 16 år deltok i konkurransen på Vitenfabrikken. Det ble en dag fyllt med masse spenning, glede, samarbeid og læring!

Regionale finaler ble arrangert i hele Skandinavia i dag med hele 925 lag fra 49 byer. Årets oppdrag, City Shaper, ble lansert for åtte uker siden. Temaet handler om å utforske utfordringer i byer og bygder som transport, tilgjengelighet og til og med naturkatastrofer.

Målet med First Lego League er å øke unge menneksers interesse for teknolgoi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.

I dagens konkurranse på Vitenfabrikken, ble det delt ut priser i flere kategorier.

Nedenfor er oversikten over de som vant:

 

FIRST LEGO League Champion: TechTeens

 

Robotkonkurransen, 1. plass: Engelsvoll Space

Robotkonkurransen 2. plass: TechTeens

 

Scandinavian Innovation Award:  TechTeens

 

Prosjektprisen 1. plass: Tech Teens

Prosjektprsien 2. plass: Røyneberg Trashcans

 

Teknologiprisen 1. plass: Team Gosen

Teknologiprisen 2. plass: doUmind

 

Kjerneverdiprisen: Techno08

 

Alle lag ble også premiert med medaljer.

 

Vi håper alle deltakerne, foreldre, lagledere, dommere og crew hadde en like gøy dag som oss. Vi er skikkelig imponerte av det alle sammen viste frem og det gode samarbeidet til lagene. Håper vi ser mange igjen neste år – og så ønsker vi TechTeens masse lykke til i Skandinavisk finale!

Her er noen glimt fra dagen:

 

TeknoLab Stavanger var arrangør av dagens finale sammen med Vitenfabrikken.

Tusen takk til hovedsponsor Equinor Morgendagens Helter og øvrige sponsorer Øglænd System, Robot Norge, Sparebanken Vest, Sandnes Sparebank, TDW, Tekna og Wintershall.

Les mer om First Lego League.