Vi hos Øglænd

 

I 2018 åpnet Vitenfabrikken «Øglænd i 150» i forbindelse med at det var 150 år siden Sandnesbedriften ble etablert. Utstillingen har i en periode vært stengt for å tilføre den nye produkter og ny informasjon. Nå er den endelig åpen igjen, og du kan bli bedre kjent med bedriften som har vært så viktig for vår region.

Lære ved å gjøre

I god Jærmuseet-ånd er utstillingene bygget for å være interaktive og engasjerende for publikum. Noen av hovedattraksjonene i utstillingen er:

  • Kjør en ekte tempo gjennom gatene i Sandnes mens vinden blåser i ansiktet
  • Tidsspeil der hele familien kan stille seg opp i speilet med Øglænd-klær fra 50,- 60,- 70,- og 80-tallet
  • Lytt til historier fra ansatte og andre om hvordan det var å jobbe/besøke Øglænd
  • Stemple deg inn i stemplingsuret
  • Prøv å sett på ulike sykkeldeler på sykkelen
  • Forstå hvor mye Øglænd preget byen i det interaktive kartet som viser alle Øglænd sine bygninger. Mange står der i dag, men folk flest er kanskje ikke klar over at de ble bygget for Øglænd. Bygningene vil vise bilder både utenfra og innenfra.
  • Og sist men ikke minst – utstilling av Øglænd-produkt som DBS-sykler, Tempo’er, prototyper, arbeidsklær og konfeksjon

Omvisning

Beate Øglænd er 4. generasjons Øglænd og datter av Jonas Bjarne Øglænd. Hun er et tidsvitne som kjenner bedriftshistorien fra å ha vokst opp med den, og har mange gode historier å fortelle. Beate får du omvisninger med på følgende søndager i 2023, kl. 12.00:

Søndag 9. juli, søndag 23. juli, søndag 6. august, søndag 3. september, søndag 1. oktober, søndag 5. november og søndag 3. desember.

Det er mulig for grupper å bestille omvisning i utstillingen med tidligere ærendsgutt hos Jonas Øglænd, Jan-Erik Holmen. Ønsker du en omvisning for små eller store grupper, ta kontakt med oss på vitenfabrikken@jaermuseet.no