Tryggheim vgs til topps i Kodeknekkeren

Onsdag 15. mars ble matematikk-konkurransen Kodeknekkeren arrangert på Vitenfabrikken. Konkurransen er for klasser ved videregående skoler i Rogaland og utfordrer til kreativ tenking og løsning av matematiske utfordringer.

Elever fra Tryggheim videregående skole som vant matematikk-konkurransen Kodeknekkeren.

På forhånd måtte elevene gjennom en kvalifisering. Da måtte de løse seks matematiske oppgaver og sende inn til Vitenfabrikken. Da fristen var gått ut, var det fire klasser fra tre ulike videregående skoler i Rogaland som hadde kvalifisert seg. Disse fire var:

  1. Tryggheim vgs, Fysikk 1
  2. Sandnes vgs, 2STA
  3. Tryggheim vgs, R2
  4. St. Olav vgs, R1

Ønsker du å se, og kanskje prøve og løse kvalifiseringsoppgavene, kan du laste de ned her.

Det var den portugisiske matemakikeren Tiago Hirth som hadde laget årets oppgaver. Han var også med og ledet konkurransen sammen med konkurranseansvarlig på Vitenfabrikken, Fredrik Motland Kirkemo.

Elevene fikk en time til å løse oppgavene. De hadde på forhånd pekt ut fire elever som skulle løse oppgavene på vegne av klassen. Etter at alle hadde levert innnen oppsatt tid, ble det klart at elevene var nær løsningen men likevel hadde ingen helt riktig svar. Elevene fikk derfor et hint, og 15 minutt ekstra på å se gjennom oppgavene en gang til. Den første klassen som da leverte inn svar etter runde to, var også den første som fikk prøve å åpne safen der pengepremien lå, ved å bruke koden de hadde kommet frem til i oppgavene.

Etter to ekstra minutt i runde to, var det klasse R2 fra Tryggheim som først leverte inn svaret. Men hadde de svart riktig?

I spenning måtte de vente til alle de andre lagene hadde levert inn sine oppgaver før de kunne prøve å åpne safen.

Åpner safen seg?

Da alle var samlet, var det klart for elevene fra klasse R2 ved Tryggheim vgs til å prøve safen. Etter å ha lagt inn kodene de hadde kommet frem til, kunne en høre et lite klikk. Safen åpnet seg og med det var årets vinnere av Kodeknekkeren 2023 kåret. Vi gratulerer elevene fra Tryggheim vgs med seieren! På laget var Jørgen Stråbø, Simon Auklend, Ingrid Emilie Gomo Aanestad og Olav Frøvik.

Av de fire finalegruppene, var det i tillegg til klassen fra Tryggheim , to lag som leverte riktig oppgave. Det er bra for vi vet at oppgavene var veldig utfordrende i år!

Tidligere vinnere

Det var åttende året at Vitenfabrikken arrangerte Kodeknekkeren. Det er veldig kjekt at så mange ulike skoler har vunnet. Tidligere vinnere er elever ved Sandnes vgs, Kongsgård vgs, St. Olav vgs, Vardafjell vgs og Tryggheim vgs.

En stor takk til Equinor Morgendagens Helter som støtter Kodeknekkeren!