Ny-åpning av Planetariet

Planetariet er Vitenfabrikkens stolthet og mest unike attraksjon. Da Planetariet kom på plass i 2008, var veldig mange bedrifter med for å realisere dette. Etter ti års bruk og hundretusener av gjester, var det nødvendig med store oppgraderinger av både inventar og utstyr.

Heldigvis er det mange som heier og tror på Vitenfabrikken og viktigheten av å formidle astronomi til barn og unge! Vitenfabrikken søkte midler av Sandnes Sparebank sitt gavefond og fikk en flott gave på kr. 3 millioner. I tillegg til oppsparte, egne midler,  var det derfor mulig å realisere planene om igjen å kunne tilby et planetarium med den fremste teknologien.

Planetariet har vært stengt for publikum siden februar, men torsdag 20. juni kunne vi endelig invitere samarbeidspartnere og skoleelever til nyåpning. Under åpningen ble det selvsagt en visning i planetariet. Elevene fikk også bygge raketter, spise stjernemuffins og utforske resten av utstillingen på Vitenfabrikken.

I hele sommer vil det bli vist ulike filmer og stjernevisninger i planetariet hver dag. Vi har visninger både på norsk og engelsk, og de er tilpasset ulike aldersgrupper. Her finner du sommerprogrammet.

Vi takker Sandnes Sparebank sitt gavefond for midlene. En stor takk går også til de bedriftene som støttet Planetariet i starten og realiserte det hele i 2008. Dette var: UMOE, Dong Energy, Sandnes Sparebank, Det Stavangerske Dampskibselskap, Eni Norge, Herfo Finans, Hitec Industrier, Skretting, Sparebanken Vest, Smedvig, Total E&P Norge, Øglænd System og IKM.

 

Her er noen glimt fra nyåpningen: