Skaperverkstedstilbud på Makerspace i vinterferien

28. februar 2023 - 2. mars 2023
Storgata 28, 4307 Sandnes

I skolenes vinterferie i uke 9 flytter Ideverkstedet ned på Makerspace og vi holder åpent for både Ungdomsmakerspace og Ideverkstedet i 3 dager for barn og unge mellom 10 og 20 år på Makerspace Vitenfabrikken.

Hver dag vil det være et tema, hvor det er mulig å få opplæring i temaet, men hvis du ønsker å jobbe med andre skaperaktiviteter enn dagens tema, så er det også mulig.

Dagene er drop in uten påmelding og det er plass til maks. 15 deltakere. Det er mulig å ta med en voksen om det er ønsket. Voksne kan ikke være deltakere uten følge med barn/ungdom.

Barn under 10 år kan bruke Vitenfabrikkens andre ferietilbud.

Billetter kan hentes i resepsjonen samme dag. Billetter kan dessverre ikke bestilles på forhånd.

Tilbudet er gratis. Både billetter, materialer og bruk er skaperverktøy og er gratis for deltakerne.

De vanlige tilbudene Ideverkstedet og Ungdomsmakerspace onsdag kveld, samt Fredags-dropin utgår i vinterferien, men starter opp igjen i uken etter vinterferien.

Tirsdag den 28. februar  Kl. 11.00-16.00 Robotsymaskiner

Introduksjon til robotsymaskiner. Vi skal utforske forskjellige muligheter på robotsymaskinene. Har du lyst på å kode et design? lage et tøydyr? Eller kanskje lære å digitalisere et stoffmerke? Eller kanskje du selv har en ide med hjemmefra?

Nivå: Fra nybegynner til erfaren.

Onsdag den 1. mars Kl. 11.00-16.00 HTV-trykk med vinylkutter

Introduksjon til trykk med HTV på T-skjorter, Handlenett og kasketter. Lær deg kreativ vinylkutting med HTV. Du velger et design du liker og som fungerer til HTV-trykk og du velger selv om du vil trykke på T-skjorte, handlenett eller caps. Vi har også refleks-HTV, hvis det er interessant for deg. Ta gjerne med en gammel T-skjorte eller andre klær du ønsker å friske opp, men ellers har vi også ting du kan trykke på.

Nivå: Fra nybegynner til erfaren.

Torsdag den 2. mars Kl. 11.00-16.00 Laserkutting

Introduksjon til laserkutting. På den store laserkutteren kan du kutte i mange forskjellige materialer. Har du lyst på å starte med et skilt eller du selv har tatt en ide med hjemmefra, så hjelper vi deg.

Nivå: Fra nybegynner til erfaren.