14. april - 31. mai
Storgata 28, 4307 Sandnes

Vitenfabrikken tilbyr omvisninger i utstillingen Øglænd i 150. Utstillingen er på to etasjer og viser firmaet Øglænds to hovedgrupper; tekstil med handel og konfeksjon i andre etasje og metall med produksjon av sykler og motorsykler i tredje etasje.

Omvisning søndager kl. 13.00 og kl. 15.00. Varighet:  45 – 60 minutt.

Omvisingen er inkludert i inngangsbilletten til Vitenfabrikken.

Du vil møte en eller to av våre tidsvitner.

Vi er så heldige å ha fått med oss personer med mye kunnskap om Øglænd og som gjerne deler med andre.

Torbjørg Sægrov kjenner Sandnes by og byens spennende industrihistorie. Hun var tidligere leder av museene i Sandnes, og har hjulpet Jærmuseet mye i utstillingsarbeidet.

Beate Øglænd er 4. generasjons Øglænd og datter av Jonas Bjarne Øglænd. Kjenner bedriftshistorien fra å ha vokst opp med den, og har mange gode historier å fortelle. Beate har omvisning 3. februar, 3. mars, 7. april, 5. mai, og 12. mai.

Er dere en større gruppe som ønsker å ha spesielt fokus på et tema eller ha et annet tidspunkt, kan dette avtales direkte med Jan Erik Holmen på telefon 950 87540

Jan Erik Holmen har jobbet i bedriften, har et brennende engasjement for Jonas Øglænd sin historie og ikke minst sykkel- og tempoproduksjon.

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer dersom noe uforutsett kommer i veien for gjennomføringen av de åpne omvisningene.  Vanlig inngangsbillett kjøpes i resepsjonen.  Benytt anledningen til å få med deg de andre utstillingene våre!