26. juni - 18. august
Storgata 28, 4307 Sandnes

Vitenfabrikken tilbyr omvisninger i utstillingen Øglænd i 150. Utstillingen er på to etasjer og viser firmaet Øglænds to hovedgrupper; tekstil med handel og konfeksjon i andre etasje og metall med produksjon av sykler og motorsykler i tredje etasje.

Omvisning søndager og onsdager kl. 13.00. Varighet:  45 – 60 minutt.

Omvisingen er inkludert i inngangsbilletten til Vitenfabrikken.

Du vil møte en eller to av våre tidsvitner.

Vi er så heldige å ha fått med oss personer med mye kunnskap om Øglænd og som gjerne deler med andre.

Torbjørg Sægrov kjenner Sandnes by og byens spennende industrihistorie. Hun var tidligere leder av museene i Sandnes, og har hjulpet Jærmuseet mye i utstillingsarbeidet.

Beate Øglænd er 4. generasjons Øglænd og datter av Jonas Bjarne Øglænd. Kjenner bedriftshistorien fra å ha vokst opp med den, og har mange gode historier å fortelle.

Er dere en større gruppe som ønsker å ha spesielt fokus på et tema eller ha et annet tidspunkt, kan dette avtales direkte med Jan Erik Holmen på telefon 950 87540

Jan Erik Holmen har jobbet i bedriften, har et brennende engasjement for Jonas Øglænd sin historie og ikke minst sykkel- og tempoproduksjon. Jan Erik har omvisning 26/6.

For grupper som ønsker omvisning utenom fastsatt tid, ta kontakt direkte med Jan Erik Holmen på telefon 950 87540, eller Beate Øglænd på telefon 901 19 261.

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer dersom noe uforutsett kommer i veien for gjennomføringen av de åpne omvisningene.  Vanlig inngangsbillett kjøpes i resepsjonen.  Benytt anledningen til å få med deg de andre utstillingene våre!