Nissefabrikk og julens åpningstider

23. desember 2021 - 2. januar 2022
Vitenfabrikken, Storgata 28, Sandnes
Voksne kr. 140 / Barn kr. 75 / Familie kr. 380

Vitenfabrikken har åpent, og det er innført flere smitteverntiltak. De kan du lese om her.

Vitenfabrikken har mange etasjer, her er god plass og det skal være lett å holde god avstand til andre gjester.

 

Nissefabrikken  – en mekanisk nisseutstilling på Vitenfabrikken

Fra og med 24. november flyttet en haug med nisser inn på Vitenfabrikken. De har det travelt – de skal både vaske klær, jobbe i smia, lage klart leirkrukker, kjøre tog – og til og med fly en rakett inn i verdensrommet.

Nissene ble laget av Arne og Solveig Hasle i Askim på 1960-70 tallet.  Og hvis du er gammel nok, kan du kanskje huske at mange av dem jobbet i utstillingsvinduene til Jonas Øglænd i Sandnes for mange år siden. Øglænd var kjent for sine juleutstillinger, og dekoratørene jobbet i ukesvis bak gråpapir for å skape julemagi for alle som besøkte Langgata.

Nå håper vi at Vitenfabrikken også kan skape litt julemagi – både for besøkende og forbipasserende. Det meste av utstillingen står i første etasje. Deler av den ser du i vinduet ved inngangen, og inne i kafeen. Det er gratis inngang i første etasje, og vi håper derfor mange vil kose seg både med å kikke inn vinduene, og også ta turen inn i kafeen og se alt det nissene jobber med i Nissefabrikken.

 

I tillegg er de fleste utstillingene åpne – her kan du kappkjøre i rullestol, bygge kanskje Norges lengste dominobane, jobbe i Sandnes havn, lage matematiske kunstverk og mye mer.

Filmer i Planetariet og show utgår grunnet smittevernregler.

 

I kafeen serveres det julegrøt.

Bestill gjerne billett i forkant. Det kan du gjøre her.

 

Åpningstider julen

23. desember: kl. 10-15

24. – 27. desember: stengt

28. – 30. desember: kl. 11-16

31. – 1. januar: stengt

2. januar: kl. 11-17