Mattesnakk med matematiker Katie Steckles

16. mars 14:00 - 14:45
Vitenfabrikken, Storgata 28, 4303 Sandnes
Gratis inngang i første etasje + MatteSnakk

I forbindelse med matematikk-uka på Vitenfabrikken og Pi-dagen er vi så heldige å ha besøk av Katie Steckles. Katie er en matematiker basert i Manchester, England. Hun holder foredrag og workshops og skriver mye om matematikk. Hun avsluttet sin doktorgrad i 2011, og har siden den gang snakket om matematikk på skoler og universiteter, på vitenskaps- og musikkfestivaler, på BBC-radio og TV, som en del av teaterforestillinger, i bøker og på internett.

Denne lørdagen vil hun holde foredraget «THE N MOST IMPORTANT SYMBOLS IN MATHS». Her får du bli med på en reise gjennom det enorme utvalget av symboler og notasjon som vi bruker for å kommunisere matematiske ideer. Lær om historien til noen kjente karakterer, og finn ut hvor genialt notasjon kan være i å hjelpe oss å kommunisere og forstå komplekse og abstrakte strukturer og for selv å gjøre nye, matematiske oppdagelser. Ta gjerne med penn og papir om du vil være med på reisen.

Foredraget er på engelsk og passer best for alle over 16 år. Billetter gir gratis inngang til 1. etasje pluss MatteSnakk.

 

Dersom du har reservert billett i forkant, holder vi billetten inntil 15 minutter før start. Vi tar også imot drop-in.