Utstillingsåpning og ny film i planetariet denne helgen!

Opplev, delta og utforsk mange spennende ting i våre utstillinger!  Moro for hele familien!

25. juni 2022 - 26. juni 2022
Storgata 28, 4307 Sandnes

Velkommen til åpning av LEGO-rommet på lørdag klokken 13:00!

Vi åpner et helt rom med kun LEGO og Duplo, både til de minste barna og de største voksne! Her kan du leke, bygge, designe kunst og prøve deg på analog programmering med tusenvis av LEGO-klosser. Enten du bygger videre på den utenomjordiske marsbasen, lager din helt egen by eller designer egne kunstverk på den vertikale LEGO-veggen, er det legoklosser til alle mann. Kanskje vil du heller utfordre noen på kodebordene? Da kan du prøve å programmere deg selv etter instruksjoner eller programmere venner likt som vi programmerer datamaskiner. Her kan du både bygge med LEGO eller utfordre deg selv eller andre. Til de minste har vi egen avdeling med Duplo der det kan bygges og lekes med foreldre eller søsken. Ta med hele familien, venner og bekjente for en eventyrlig dag på Vitenfabrikken!

Helgens familieverksted blir regnbuekjemi!

Regnbue i glass!

Kan vann ligge lagvis? Hva skjer når man blander sukker og vann? Hva skjer når farger blir blandet?

 

 

 

Besøk planetariet!

Vi er så glade for å tilby enda en ny planetariefilm som lanseres denne søndagen!

 

 

 

 

 

 

Bli med kommandør James og kaptein Vladimir på deres reise ut i verdensrommet! Sammen utforsker de mysterier på himmelen over oss. Hvor kommer nordlyset fra? Hva er stjerneskudd laget av? Kan vi fange stjerneskudd og ta det med oss hjem? James og Vladimirs reiser utenfor jorden for å få svar på sine spørsmål. På veien reiser de gjennom solsystemet og opplever både meteorer og kometer på nært hold. Filmer er en oppfølger av Polaris – Mysteriet om polarnatten som også vises i planetariet.

 

 

 

 

«Unveiling the universe» er også en ny film i planetariet. Denne handler om alt fra Galileo Galilei til det nye James Webb teleskopet.

Nå har utstillingen for de minste åpnet.  Les mer om de tre små griser!

Kafé Hjerneføde

Vi serverer god hjemmelaget mat, når du trenger en pause.

Butikken

Et unikt utvalg av aktivitetssett, småvarer, ting til voksne, bøker og mye mer.  Se innom på vei ut.  Du finner eksperimentsett som spiller på tema som vi har i utstillingen, så du kan fortsette å utforske hjemme.

 

Åpningstider begge dager: Kl. 11:00-17:00

Velkommen!