First Lego League arrangeres igjen på Vitenfabrikken

11. november 2017 09:00-16:00
Storgata 28, 4307 Sandnes

Velkommen til Vitenfabrikken – og til et av årets høydepunkter – First Lego League 2017!

Det er sjette året First Lego League konkurransen blir avholdt på Vitenfabrikken. Her deltar barn fra hele Rogaland, flere av de representerer skolen de går på.

LEGO innbyr til kreativ og strukturert problemløsning, nysgjerrighet og fantasi, samarbeid og fysiske motoriske ferdigheter – det handler om «læring gjennom lek».

First Lego League er både gøy og sosialt for deltakerne og familiene. Et konsept som passer svært godt sammen med Vitenfabrikken som er et vitensenter hvor nettopp målsetningen er å inspirere barn og unge til interesse for realfag. I den regionale finalen på Vitenfabrikken, skal 32 lag fra hele Rogaland konkurrere. Barna har arbeidet med årets oppdrag som er «Hydro Dynamics». Oppdraget er tredelt og byr på utfordringer innen forskning, teknologi og samarbeid. Det deles ut følgende priser i den regionale finalen: Forskningsprisen, Teknologiprisen, Robotkonkurransen 1. og 2. plass, Markedsføringsprisen og Samarbeidsprisen. I tillegg deles FIRST LEGO League Champions prisen ut. Dette er den gjeveste prisen og går til det laget som totalt sett er sterkest i alle kategoriene sammenlagt.

Vitenfabrikken ønsker alle deltakerne lykke til – måtte det bli en lærerik og kjekk dag!

Arrangør er Teknolab, hovedsamarbeidspartner er Statoil gjennom programmet Morgendagens Helter.

Huset og kafeen er åpen for alle interesserte.