Klimabrølet

3. februar 2022 - 28. februar 2022
Vitenfabrikken, Storgata 28, Sandnes
Gratis

I hele februar vil Brølofonen stå rett utenfor hovedinngangen til Vitenfabrikken. Brølofonen er et interaktivt kunstverk som påvirkes av deg og meg. Om du brøler i den, gir den deg en respons i form av lyd og lys. Jo høyere og lengre du brøler, desto mer respons får du. Om du filmer ditt brøl og laster det opp på nettsiden vår www.klimabrolet.no, vil Brølofonen spille av brølet ditt sammen med alle andre opplastede brøl. På denne måten blir du del av Brølofonen og det fire år lange brølet.

Vi oppfordrer alle om å laste opp sitt brøl, om det er en tordentale, et støt i tubaen eller bare et durabelig brøl!

Til nå har over 19.000 brølt! Når vi målet om to millioner brøl? Og blir rogalendingene de som brøler mest for klima?

 

Om Klimabrølet

Det er foreningen Klimarbølet som står bak Brølofonen. 30. august 2019 samlet Klimabrølet 60 000 mennesker i hele landet, og ble med det Norgeshistoriens største klimamarkering. Pandemien har gjort det vært vanskelig å samles både i 2021 og 2022, for å brøle mot og engasjement i våre ledere. Foreningen Klimabrølet har derfor satt mål om å lage tidenes lengste brøl! Vi løser dette ved å sende Brølofonen, et interaktivt kunstverk som brøler sammenhengende i fire år, på Norgesturné. Brølofonen skal samle og synliggjøre et kraftfullt engasjement for klima og natur i hele Norge, og således bidra til å holde fokus på tidenes viktigste sak. Samtidig som vi holder politikerne på tå hev, håper vi å inspirere næringsliv og enkeltpersoner til å trå til.

 

Fra 27. september til desember 2021, har Brølofonen stått utstilt på ulike lokasjoner i Oslo, bla under vertskap av Universitetet i Oslo, Oslo Havn og festivalen FjordOslo. I 2022 har den foreløpig følgende turnèplan:

Januar: Drammen

Februar – Jærmuseet Vitenfabrikken, Sandnes

Mars – Vil Vite, Bergen

April – ViteMeir, Sogndal.

Mai –  TBA