Høstferien

5. oktober 2015 - 9. oktober 2015
Vitenfabrikken, Storgata 28, Sandnes

I Rogaland sin høstferieuke, har Vitenfabrikken åpent hver dag med et variert og spennende program.

Vitenfabrikken har flere etasjer med utstillinger som passer for alle aldre. I tillegg til utforsking av disse, kan du i høstferien være med på:

  • Ulike robotverksteder
  • Bygg med Lego
  • Se enten energishow eller»Bånn Gass»
  • Filmer og visninger i planetariet
  • Knus glasset i vårt nye Skrik-o-meter
  • Møt Frøken Mobi – Vitenfabrikken sin egen robot som har hus i første etasje
  • Høstferiemeny i kafè Hjerneføde
  • Spennende vitenbutikk

Aktiviter i høstferien som krever påmelding:

Robotverksted ( mandag, tirsdag, fredag) Her får du bygge en robot som enten kan danse eller være sumo bryter. Verkstedene er kl 10.15-13.00. Påmelding: vitenfabrikken@jaermuseet.no , pris kr 100. Anbefalt 10-15 år. Fordel med påmelding i forkant (maks 12 deltakere), men er det ledig kan en melde seg på når en kommer.

Børstoboter (lørdag, søndag, onsdag, torsdag) Vi jobber i mindre grupper og tester først ut bygging av seriekoplet strømkretser før vi bygger børstoboter. En børstobot er en blanding av en børste og en robot som beveger seg på bakken. Børstobotverksted varer en time. Påmelding i resepsjon ved ankomst eller på forhånd til vitenfabrikken@jaermuseet.no Vanlig billett til Vitenfabrikken gjelder. Begrenset med plasser.

Kodetime er for deg som vil lære med om århudrets språk; koding. Datamaskinen er verktøyet. Kodetimen vil være fra kl. 14-15, mandag – søndag. Påmelding i resepsjon ved ankomst eller på forhånd til vitenfabrikken@jaermuseet.no Vanlig billett til Vitenfabrikken gjelder. Begrenset med plasser. Anbefalt alder over 8 år.

Åpent verksted (ingen påmelding):

Prosjekt Fantasi er en konkurranse der barn og unge skal bruke fantasien til å til å finne opp framtidens oppfinnelser. De beste ideene vil bli bygget og satt sammen til en utstilling som skal turnere utvalgte vitensentre i hele Norge. Se www prosjektfantasi.no her får du vite alt du trenger å vite. I Vitenfabrikken sin grønn lab er det lagt til rette for kreativ utfoldelse hele ferien. Bygg fremtiden i lego – ta bilde og bli med i konkurransen!

Åpningstider:

Mandag – fredag kl 10-16, torsdag kveldsåpent til kl 20.

Lørdag kl 11-16

Søndag kl 12-17

I helgene har vi også Vitenshowet « Bånn Gass» og Teslacoil- demonstrasjon, og visning hver time i planetariet.