Øglænd i 150! Foredag og markering av 150-årsdagen.

Onsdag 18. april er det nøyaktig 150 år siden Jonas Øglænd ble etablert.

18. april 2018 18:30
Storgata 28, 4307 Sandnes

Vitenfabrikken markerer 150-årsdagen for grunnleggelsen av Jonas Øglænd med en foredragskveld. Vi har invitert Øglænds «Grand Old Man» Per Øglænd til å fortelle om sitt liv i konsernet. Jan Erik Holmen er kveldens andre foredragsholder. Holmen arbeidet tidligere i Øglænd-konsernet og er en av de som sitter på mest kunnskap. Dette deler han gjerne med andre! Denne kvelden vil han med innlegget «Fra sykkel til motorsykkel» gi oss et innblikk i utviklingen og produksjonen av motorsykler hos Jonas Øglænd frem til ca. 1950.

 

Om Per Øglænd:
Per er etterkommer av grunnleggeren Jonas Øglænd og har levd med firmaet fra oppveksten og gjennom 40 års arbeid i bedriften. Han er utdannet på teknisk høyskole i Sveits og startet sin yrkeskarriere i Øglænds konfeksjonsfabrikk i 1954 hvor han var i den tekniske ledelsen.  Han har også hatt andre verv og lederstillinger i bedriften. Blant annet som redaktør av bedriftens internblad «Vi hos Øglænd» og som informasjonssjef i Øglænd-konsernet.

Om Jan Erik Holmen:
Jan Erik har 25 års fartstid hos Jonas Øglænd og har hatt flere ulike arbeidsoppgaver i bedriften, blant annet innen salg og markedsføring. Han er lidenskapelig opptatt av å bevare og  formidle historien til det som har vært arbeidsplassen for flere tusen sandnesgauker opp gjennom historien.

 

Program

18.30. – 18.45
Velkommen og gratulerer med dagen!

18.45 – 19.30
Jan Erik Holmen – Fra sykkel til motorsykkel

19.30 Kaffe og jubileumskake

20.00 – 20.45
«I sofaen» Per Øglænd intervjues av Målfrid Grimstvedt

21.00 Slutt

 

Billetter

Billetter til arrangementet koster kr. 50 og inkluderer kaffe og kake i pausen. Forhåndssalg gjøres i Vitenfabrikken sin åpningstid fra og med 14. mars.

Det vil bli rigget med storskjerm og videooverføring i kafè Hjerneføde for de som eventuelt ikke får plass i auditoriet.

 

Øglænd-utstilling åpner i mai

I slutten av mai åpner Vitenfabrikken en utstilling om Jonas Øglænd. Utstillingen vil vise Øglænds to hovedgrupper, nemlig tekstilindustri med konfeksjon og metallgruppen med produksjon av sykler og motorsykler. De fleste kjenner til at det har vært en stor produksjon av sykler i Sandnes men det er mer ukjent at man produserte over 1 million cowboy jeans pr. år. Dette og mye mer vil bli presentert i vår moderne og interaktive utstilling som åpner 22. mai.