Damene hos Øglænd

3. april 2019 19:00 - 21:00
Storgata 28, 4307 Sandnes
GRATIS

Alle som er interesserte i kvinnehistorie, er velkomne denne kvelden. Vi håper spesielt at mange av damene som har jobbet hos Øglænd i kortere eller lengre perioder mellom ca. 1950 og slutten av 1990-årene vil komme.

Dette er kvelden for de som er interesserte  og nysgjerrige på kvinnehistorie og kulturhistorie i vid forstand.

Hvem jobbet for eksempel med å produsere sykler? Hva tenkte de unge kvinnene da de fikk sin første jobb?  Dette og mye mer vil du høre om.

Programmet onsdag 3.april er todelt. Det er fokus på damene- som arbeidstakere og som familiemedlemmeri Øglændslekta.

Jonas Øglænd A/S var en stor arbeidsplass for kvinner, blant de store i Norge på 1960 tallet,og vi vet at firmaet har hatt stor betydning for utviklingen av Sandnes by, og ikke minst i den regionale industrihistorien.

Hvilken rolle spilte kvinnene i familien Øglænd? Beate Øglænd er 4. generasjon i familien. Hun gir oss sine personlige fortellinger, som ikke er kjent utenom i familien. Hun går særlig tett på tre av damene i familien. Et spennende perspektiv, og kanskje noen myter står for fall?

 

PROGRAM 

Kl. 18.30          Dørene åpnes, begrenset med plasser

Kl. 19.00          Velkommen v/ konservator og etnolog Inger Smidt Olsen, Jærmuseet og kulturinnslag med Nina Næsheim.

Samtale i en sofa – hvordan var det å jobbe hos Øglænd? Historiker og formidler på Vitenfabrikken, Anne Torunn Braut, leder samtalen

Kaffe og drøs, enkel servering i kafe Hjerneføde

«Min oldemor Maren, hennes datter Marie og svigerdatter Beate».Kvinnene hos familien Øglænd, hvem var de, hvilken rolle hadde de?

ved Beate Øglænd

Veien videre? Hva skjer etter denne kvelden? Vi ønsker å dokumentere for framtida

Kl. 21. 00        Vel heim…

Hvordan få billett til arrangementet:

Billetter er gratis og kan reserveres på  vitenfabrikken@jaermuseet.no, eller telefon 47 77 60 20.

Vi håper på fullt hus, og den anledning må vi ta noen forholdsregler:

  • De som har allerede hentet billett, må møte i god tid før kl 19.00. Det er ingen nummer på setene, så de beste plassene blir opptatt først.
  • Billetter som er reservert, men ikke hentet i forkant hentes før kl 18.30. Etter dette blir billettene delt ut til personer på ventelisten.