Boklansering av «Turi»

Velkommen til boklansering av "Turi". Dette er den første boken om Turi Gramstad Oliver – kvinnen bak verdenskjente Turi-design.

Turi Gramstad Oliver med en Victoria tekanne.
8. juni 2023 Kl. 18.30
Vitenfabrikken, Storgata 28, 4303 Sandnes
Gratis

Boken gir et unikt innblikk i hennes liv og mangefasetterte produksjon som industridesigner for Figgjo Fajanse og som tekstilkunstner. Forfatter Torunn Larsen og fotograf Marie von Krogh har fulgt Turi gjennom flere år, og sammen med formgiverduoen Sak Design tegner de et personlig og fargerikt portrett av en hardtarbeidende og frodig livskunstner. Boken inneholder hundrevis av illustrasjoner med verk, skisser og private bilder fra kunstnerens eget arkiv. Klimanøytralt trykket i Norge av ETN grafisk, og med engelsk oversettelse av Lene Adolfsen.

Fra 1960-1980 utviklet Turi dekorer for Figgjo Fajanse, og mottok i 2018 Kongens fortjenestemedalje Ridder av 1. klasse av St Olavs Orden for sitt bidrag til norsk industridesign.

De siste 40 årene har hun arbeidet som tekstilkunstner – ofte med et fabulerende billedspråk, og samtidig opptatt av sammenhengene mellom husflid, håndverk og kunst i et kvinneperspektiv.

Turis kunstnerskap henter næring fra et engasjert liv fylt av inspirerende opplevelser og relasjoner. Takket være Figgjos eksport av Turi-design har millioner av hennes dekorerte kopper og fat funnet hjem over hele kloden, og hennes tekstile utsmykkinger pryder banker, tinghus, skoler og sykehjem over hele Rogaland.

«Turi» er en fargesprakende presentasjon av en pioner innen norsk design, kunsthåndverk og billedkunst. Samtidig er det en inspirerende fortelling om kunstnerisk fremgang og vekst gjennom det bærekraftige arbeidet med å dyrke et godt liv.

 

Hjertelig velkommen til lansering!

Forfatter, fotograf, formgivere og Turi selv vil være til stede.

 

«Turi» Torunn Larsen, 2023

trykkSAK forlag

368 sider, 215×280 mm

Pris: 495,-

 

 

For mer informasjon:

Torunn Larsen, 92 85 02 98

Cathrine Trettenes, Jærmuseet, 95 93 63 83.