Opplev EGGstreme EGGsperiment i påsken!

Vi har som vanlig mye kjekt å tilby på Vitenfabrikken denne påsken.

23. mars - 1. april
Storgata 28, 4307 Sandnes

Skal du tilbringe påsken i lavlandet? Hos oss er det gøyale aktiviteter hver dag!

EGGtiviteter i publikumsverkstedet.

Kafé Hjerneføde – Pynt en astronauthare-kakemann i kaféen.

tegneserie av en gulrot og en kanin med astronauthjelm

Jakten på påskeharen! – Påskeharene Helle og Henrik roter seg stadig vekk i mellom utstillingene på Vitenfabrikken, de trenger derfor av og til hjelp med å finne tilbake til vannskålene sine i resepsjonen i gjennom påsken. Kan du hjelpe?

Show – Farger og flammer i skjønn forening.

Tesla demonstrasjon – En av hovedattraksjonene på Vitenfabrikken er en Tesla-coil, som var den første i Norge som ble tilgjengelig for publikum. Ved Tesla-coil’en kan publikum prøve å fange lysbuer/lyn med 500 000 volt! OBS. Pass på å få utdelt hørselsvern til de minste.

Planetariet – Hør historien om påskeharen og lær hvorfor haren legger egg.

Utstillinger

  • Dødsviktig – Ny temporærutstilling. I 3. etasje kan du komme enda tettere på hvordan det kan bli å jobbe i helsevesenet i framtiden med blant annet VR-briller.  Sjekk dine egen helseverdier, hvor sunn er du?
  • Hjernen er deg – En ny temporærutstilling hvor 11 fotografer sammen med eksperter på hjernen har formidlet ulike aspekter ved dette fantastiske organet som vi er så avhengig, men som vi vet så utrolig lite om. Utstillingen, produsert av Hjernerådet med støtte fra Stiftelsen Damm, har turnert landet rundt og står nå hos Vitenfabrikken intill videre.
  • Abelloftet – 50 ulike eksperiment og aktiviteter.
  • Domino og kulebane – Kan du lage den lengste dominobanen noensinne?
  • Legorom! Et stort rom der du kan leke, bygge og designe med tusenvis av lego og duplobrikker. For det minste barnet til den største voksen.
  • 100% Energi – kappløp med rullestol, ta på Teslakula og se om du kan lade mobilen med solenergi.
  • Det ska svara seg – ta på frakken og jobb i den gamle krambua, eller styr heisekranen i Sandnes havn. Populært utstilling for de minste.
  • Astronomiutstilling – Fly romskipet «Delta» ut til andre planeter.