Kronprinsen kjem i dag

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen er i dag, torsdag 7. november 2013, til stede ved åpningen av utstillingen «Kongelige kjøretøy 1905-1945. Fra Berliner til Buick» på Jærmuseet Vitengarden. Utstillingen er organisert av Nasjonalmuseet som en del av regjeringens gave til kongeparets 75-årsdager i 2012. Den er produsert av Museene i Sør-Trøndelag, og har vært vist i Trondheim tidligere i år.

Kronprinsen

Utstillingen omfatter kjøretøy, private bilder, filmopptak og tekster fra det daværende kongeparets møte med det norske folk under kroningsreisen i 1906. Kroningskaretenog Kong Haakons første førerkort er blant gjenstandene som vises fram på Jærmuseet. Også en Buick, Kong Haakons første bil og kronprins Olavs Cadillac-lekebil har funnet veien til museet på Nærbø.

Samme år som motorvognloven kom i 1913, gikk Kongen til anskaffelse av to Minervaer – én åpen og én lukket. Den ene Minervaen ble så vidt reddet fra bilopphugging i 1937 og vises i utstillingen. Til daglig utstilt ved Teknisk Museum i Oslo.

Det vil bli arrangert en visning av utstillingen for pressen i forkant av Kronprinsens ankomst til Vitengarden 7. november 2013, klokken 12:00-12:30.