Mat og helse

Me ser på maten med fokus på energi og næring, kva er eit sunt kosthald? Elevane får vera med og laga god tradisjonsmat og læra om kosthaldet i tidlegare tider. Spesielt fokus på mat for 100 år sidan.

Kort om opplegget:

  • Mat som energi og ernæring.
  • Kva er sunt kosthald?
  • “Synleg og skjult sukker”
  • Korleis var kosthaldet i gamle dagar?
  • Bli med å lag tradisjonskost og kjenn kor godt den smakar.
  • Kinne smør
  • Bake potetkaker (eplekaker)

Frå fagfornyinga:

Mat og helse, etter 10.trinn:

  • lage mat frå norsk og samisk kultur og frå andre kulturar og samanlikne og utforske råvarer og matlagingsmetodar som blir brukte i ulike matkulturar

Varigheit: 

2,5 time pr 30 elevar

Kan bestillast: 

Veke 4 – 50

Pris:

Gratis

Send førespurnad