Kort om opplegget (Me tilpassar etter ønskje):
- Korleis har kosthaldet endra seg dei siste 50-100 åra? Korleis har omgrepet «sunt kosthald» endra seg? Kva er eit sunt kosthald?
- Næringsstoff og kroppens energibehov
- Korleis levde folk før i tida? Kva med mellommenneskelege relasjonar? Var det skildnad på by og land? Kvifor var familien så viktig?
- Elevane er med og lagar lokal tradisjonsmat og sjølvsagt får me smake
Døme
-
- Separere mjølk
- Lage rømmme
- Kinne smør
- Lage is
- Yste kremost
- Bake potetkaker
Gjennomføring: Førelesing, matlaging, vitensentereksperimenta og den gamle garden.
Frå fagfornyinga:
Restaurant- og matfag vg1:
Kosthald og livsstil:
- Lage tradisjonsmat frå ulike område i Noreg og mat frå ulike kulturar, og drøfte kva måltidet har å seie som kulturberar
Varigheit:
2-3 timar
Kan bestillast:
Heile året
Pris:
30 kr pr elev og 300 kr pr time formidling