Kosthald, ernæring og helse

Kort om opplegget (Me tilpassar etter ønskje):

  • Korleis har kosthaldet endra seg dei siste 50-100 åra? Korleis har omgrepet «sunt kosthald» endra seg? Kva er eit sunt kosthald?
  • Næringsstoff og kroppens energibehov
  • Korleis levde folk før i tida? Kva med mellommenneskelege relasjonar? Var det skildnad på by og land? Kvifor var familien så viktig?
  • Elevane er med og lagar lokal tradisjonsmat og sjølvsagt får me smake

Døme

    • Separere mjølk
    • Lage rømmme
    • Kinne smør
    • Lage is
    • Yste kremost
    • Bake potetkaker

Gjennomføring: Førelesing, matlaging, vitensentereksperimenta og den gamle garden.

 

Frå fagfornyinga:

Restaurant- og matfag vg1:

Kosthald og livsstil:

  • Lage tradisjonsmat frå ulike område i Noreg og mat frå ulike kulturar, og drøfte kva måltidet har å seie som kulturberar

 

Varigheit:

2-3 timar

Kan bestillast:

Heile året

Pris:

30 kr pr elev og 300 kr pr time formidling

Send førespurnad