Oppgavene til Kodeknekkeren 2024

Går du på videregående skole i Rogaland og vil vinne 20.000 kroner til klassen din? Oppgavene for Kodeknekkeren 2024 er nå publisert og du finner de lengre nede i denne teksten.

Vinnerne av Kodeknekkeren 2023: Tryggheim vgs

På Vitenfabrikken står det gamle pengeskapet fra Øglændfabrikken. Der ligger det 20.000 kroner. Årets kodeknekker er en virkelig kodeknekkeroppgave der klassen må vise kunnskap for å klare oppgaven. Klarer din klasse å knekke koden, er dere med i finalerunden om å åpne safen på Vitenfabrikken og vinne de 20.000 kronene som ligger der!

Klassen skal levere svaret på hver av fire oppgavene. De klassene som leverer inn flest riktige svar, blir invitert til Vitenfabrikken på selveste Pi-dagen, torsdag 14. mars 2024 for å løse de siste oppgavene. Klassen som først har riktig svar på de siste oppgavene i finalerunden, vinner pengene.

Konkurranseregler:

  • Matematikk-konkurransen er for klasser i de videregående skoler
  • Vi definerer en klasse som en klasse/gruppe med timeplanfestet undervisning. Er det spørsmål om hvem som kan delta, ta kontakt med konkurranseansvarlig
  • Klassen må sende inn et samlet svar som hele klassen står bak innen kl. 17:41, 17. februar
  • Enkeltpersoner kan ikke delta i konkurransen, men er selvsagt velkomne til å prøve seg på oppgavene
  • Den eller de klassene som har svart riktig, blir invitert til Vitenfabrikken torsdag 14. mars til finalerunden. Her må dere løse flere oppgaver med ulike matematiske utfordringer for å finne koden til safen.
  • Klassene som blir invitert til finalen, må på forhånd peke ut fire representanter som skal løse oppgavene for klassen.
  • Den klassen som først leverer svar på oppgavene, får lov til først å prøve sin koderekke på safen. Lykkes de, er de vinnerne. Skulle de ikke lykkes er det neste klasse som får prøve seg.

Årets oppgave

Oppgavene har i 2024 blitt laget av Katie Steckles. Katie er en matematiker basert i Manchester, England. Hun holder foredrag og workshops og skriver mye om matematikk. Hun avsluttet sin doktorgrad i 2011, og har siden den gang snakket om matematikk på skoler og universiteter, på vitenskaps- og musikkfestivaler, på BBC-radio og TV, som en del av teaterforestillinger, i bøker og på internett.

Last ned oppgaver Kodeknekkeren 2024

Svarskjema

Svarskjema via denne lenken må benyttes.

Spørsmål?

Konkurranseansvarlig er Fredrik Motland Kirkemo. E-post: fmk@jaermuseet.no / telefon 971 69 317.

Tidligere vinnere

Tryggheim vgs, Vardafjell vgs, Kongsgård vgs, St. Olav vgs og Sandnes vgs.

Samarbeidspartner

Kodeknekkeren er mulig å gjennomføre takket være økonomisk støtte fra Equinor Morgendagens Helter.