Regional finale – First Lego League

11. november 2023 11:00 - 17:00
Vitenfabrikken, Storgata 28, Sandnes

Vi gleder oss stort til å være arena for verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn – First Lego League!

35 lag med hundrevis av barn fra hele regionen skal delta i konkurransen. Deltakerne er mellom seks og 16 år. Barna har jobbet med et spesifikt oppdrag i åtte uker og nå skal de vise frem det de har lært til dommere på Vitenfabrikken. Barna skal også konkurrere i robotkjøring, og få roboten de har bygget til å utføre ulike oppgaver.

Premier gis i flere kategorier, samt det deles ut en Champion-pris til det laget som utmerker seg innenfor flere kategorier. Vinneren av Champion-prisen går videre for å konkurrere i den Skandinaviske finalen.

Denne dagen vil det være kjempegod stemning på Vitenfabrikken. Det vil være visninger i Planetariet som vanlig samt showet Farger og Flammer. Robotkjøringen foregår i andre etasje, her vil de fleste av aktivitetene som er her til vanlig, være stengt. Er du ikke deltaker, lagleder eller heiagjeng, oppfordrer vi dere derfor om å besøke Vitenfabrikken en annen dag for å få mest mulig ut av besøket. Det vil også gi bedre plass til deltakere og heiagjenger.

 

Dørene åpnes for lagledere, lag, heiagjenger, dommere og crew kl. 08.00.

 

Program for dagen: 

08.40 Robotkamper og presentasjoner starter 

Presentasjoner og innledende runder Challenge er ferdig ca 12.30

Presentasjoner FLL Explore starter 12.45

Medaljeutdeling FLL Explore kl 13.15, finalerundene robotkjøring FLL Challenge starter umiddelbart etterpå

Hele arrangementet er ferdig ca 15.30

Live-stream

Stavanger fotoklubb er ansvarlig for live-stream fra innledende robotkamper og finalerundene. Streamen kan dere se her:

 

Mer detaljert info om programmet finner du her. 

 

Fakta om First Lego League

  • Verdens største kunnskap- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10-16 år
  • FIRST LEGO League ble første gang arrangert i 2000
  • Hensikten med arrangementet er å øke unge menneskers interesse for teknologi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere
  • Her kan du lese mer om konkurransen og årets oppdrag

 

Hovedsamarbeidspartner for den regionale finalen i First Lego League på Vitenfabrikken er Equinor Morgendagens Helter. I tillegg er Tekna med som samarbeidspartner.