First Lego League 2021

13. november 2021 11:00 - 17:00
Vitenfabrikken, Storgata 28, Sandnes

Vi gleder oss stort til å være arena for verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn – First Lego League!

Konkurransen kan du se direkte på denne linken.

21 lag med hundrevis av barn fra Egersund i sør til Kvitsøy i nord skal delta i konkurransen. Deltakerne er mellom 10 – 16 år. Barna har jobbet med et spesifikt oppdrag i åtte uker og nå skal de vise frem det de har lært til dommere på Vitenfabrikken. Barna skal også konkurrere i robotkjøring, og få roboten de har bygget til å utføre ulike oppgaver.

Premier gis i flere kategorier, samt det deles ut en Champion-pris til det laget som utmerker seg innenfor flere kategorier. Vinneren av Champion-prisen går videre for å konkurrere i den Skandinaviske finalen.

Denne dagen vil det være kjempegod stemning på Vitenfabrikken. Det vil være visninger i Planetariet som vanlig. Robotkjøringen foregår i andre etasje så her vil noen av aktivitetene som er her til vanlig, være stengt. Er du ikke deltaker, lagleder eller heiagjeng, oppfordrer vi dere derfor om å besøke Vitenfabrikken en annen dag for å få mest mulig ut av besøket. Det vil også gi bedre plass til deltakere og heiagjenger.

 

Program

Kl. 08.00  Vitenfabrikken åpner dørene for deltakere, lagledere og heiagjeng

Kl. 08.30  Innmarsj

Kl. 09.00  Robotkamper starter samt presentasjoner kjerneverdi/prosjekt og teknisk

Kl. 13.30  Finalerunder i robotkamper starter

Kl. 15.15  Premieutdeling

Merk at endringer i programmet kan forekomme

Kl. 17.00  Vitenfabrikken stenger

 

Fakta om First Lego League

  • Verdens største kunnskap- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10-16 år
  • FIRST LEGO League ble første gang arrangert i 2000
  • Hensikten med arrangementet er å øke unge menneskers interesse for teknologi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere
  • Her kan du lese mer om konkurransen og årets oppdrag

 

Equinor Morgendagens Helter er hovedsamarbeidspartner for First Lego League, og også for den regionale finalen.

 

 

 

 

 

 

 

Øvrige regionale sponsorer er Sparebanken Vest, Sandnes Sparebank, Robot Norge, TDW, Tekna, Øglænd system og Wintershall.