Tønes og Bjella – dobbelkonsert 24. august

Tungeneskonserten 2014:

Tønes og Stein Torleif Bjella – dobbelkonsert i friluft ved Tungenes fyr 24. august

Søndag 24. august kl. 18.00 står Tønes og Stein Torleif Bjella på scenen i fjæra ved Tungenes fyr. Dette er tredje gang vi arrangerer en stor utendørskonsert i omgivelser som byr på en opplevelse utenom det vanlige. Både i 2008 og 2012 fant rundt 2500 mennesker i alle aldre veien til fyret for å høre henholdsvis Bjørn Eidsvåg og Vamp.

Tønesbjella

Tønes er Frank Tønnesen fra Sokndal. Han har siden albumdebuten 1996 vært en kultartist i Rogaland. Med «Sån av Salve» fra 2012 ble han et nasjonalt fenomen. Tønes har en særegen obeservasjonsevne og klarer å skildre både hverdagssituasjoner og mellommenneskelige relasjoner med varme og humor. Hverdagsfilosofien tonsettes av treffsikre melodier.

Stein Torleif Bjella fra Ål debuterte med «Heidersmenn» i 2009. Bjella ble allemannseie to år senere med «Vonde visu». I fjor fulgte han opp med kritiker- og salgssuksessen «Heim for å døy».

«Bjellas uttrykk er seriøs visekunst, men med tekster som godt kan fungere på et karikaturnivå: de har ofte noe Bukowski-aktig over seg i sin grovhogde mannsrolleretorikk og stolte evne til å gjøre talende detaljobservasjoner til slående énlinjere.» (Sven Ove Bakke, Dagbladet)

Bjella og Tønes har en rekke fellestrekk som artister, sammen gir de en utfyllende beskrivelse av den ensomme mannen i utkant-Norge.

Det er Jærmuseet og Randaberg kommune som arrangerer konserten. Den inngår i programmet for On the Edge2014, som er en videreføring kulturhovedstadsprosjektet ved samme navn, og som er et samarbeid om kunst og kulturformidling på sju fyr.

Billetter er tilgjengelige på www.billettportalen.no

Har du Atenbladkort så får du 25% avslag på ordinær billettpris.

Kontaktpersoner for arrangør: