Spennende vårprogram på fyret

Årets konsertsesong på fyret ble startet allerede 9. februar med en dobbeltkonsert. Wullf & Stenseng og Bård & Børre Band laget god stemning for de oppmøtte.

Neste konsert arrangeres 20. april i samarbeid med Folken og er en del av deres konsertserie «Indie vår hage». Steve Gunn er en produktiv musiker innenfor sjangeren alternativ rock/country. Han har gitt ut ni soloalbum og sju plater i samarbeid med andre artister. I fjor kom utgivelsen «Eyes on the Line» og denne havnet på mange internasjonale kritikertopplister. Hans konsert på Tungenes vil være et av kun to stoppesteder i Norge på denne soloturneen.

Allerede uken etter, 27. april, kommer Silja Sol til fyret. Hun har både en særegen meloditeft og en sjarmerende sceneutstråling og slipper sitt tredje album i år «Ni liv». Tittellåta på plata har allerede fått mye skryt og avspillinger. Hun spiller solo når hun gjester Tungenes fyr.

Mai betyr Maijazz og i samarbeid med denne festivalen presenteres trioen Trees of light. På det nye svensk-japanske prosjektet til Anders Jormin klarer Jormin få til en utrolig vidunderlig, musikalsk konstellasjon. Her introduseres Karin Nakagawa, en av Japans fremste virtuoser på 25-strengers Koto, og Lena Willemark, som har spredt svensk folkemusikk i flere tiår og bærer egenart og fornemmelse av både historie, samtid og morgendag. Gjennom samspillet mellom den klassiske japanske tradisjonen, den arkaisk-klingende kotoen og Jormins muskuløse bassimprovisasjoner dannes en unik kontekst for Lena Willemark’s nydelige sang på Älvdals-dialekt. Tradisjon og improvisasjon møtes og nye dører åpnes. Trees Of Light-trioen presenterer slående, uvanlig og vakker musikk.

Vårens konsertserie avsluttes med Elin Furubotn 8. juni. Høsten 2017 kommer hun med sitt syvende album «Ikkje gå deg vill». Albumet er skrevet i ei gammel skrivestue i Sirdal og bærer tydelig preg av naturen i tekst og melodier. Elin Furubotn har lang fartstid som artist, og hun har gitt ut kritikerrost norsk musikk som har fått mye spilletid på NRK P1. På Tungenes opptrer hun sammen med multi-instrumentalist Torbjørn Økland.

 

Konsertserien Torsdag på Tungenes er et samarbeid mellom Randaberg kommune og Jærmuseet.
Fyret ligger i Randaberg, kun 15 minutters kjøretur fra Stavanger.

Billetter til samtlige konserter finner du på billettportalen.no