On the Edge

Kulturhovedstadsprosjektet On the Edge videreføres i 2014 med temaet «FORLIS». Sju fyr vil sammen med Stavanger Maritime museum og Jærmuseet fortelle om en av de dramatiske hendelsene som har skjedd utenfor sin kyst. Havet utenfor Rogalandskysten kan være både lumsk og katastrofal. Det var spesielt stor fare med å komme i havsnød utenfor Jærkysten der skip ofte har kommet for nær land i uvær og storm.

På Tungenes fyr 22. juni kl. 13, åpner utstillingen «Europa (1944) 2. verdenskrig», med fokus på det som skjedde utenfor kysten ved Tungenes under krigen.

JÆRKMF002.A02.047-Vestri

Samme dag åpnes også fotoutstillingen «Rehab shop» av fotograf- og billekunstner Christian Tunge. Christian Tunge f. 1989 i Randaberg har base i Gøteborg, og er grunnlegger av fotobokforlaget HEAVY books. Han jobber for MELK Galleri i Oslo. Tunge har tidligere deltatt på en rekke gruppeutstillinger i Norge, Sverige og Danmark. Dette er hans første seperatutstilling.

Det vil vera fleire arrangement som ein del av On the Edge gjennom heile året, på seks fyr i Rogaland samt på Stavanger Maritime museum. Last ned fullstending program.

Velkommen til Tungenes søndag 22. juni kl. 13!