Utstillingsåpning

17. juni 2018 Kl. 13:00 - 14:00
Tungenes Fyr, Tungenesveien 217, Randaberg
Gratis

Ny utstilling: Verden er i ubalanse. Naturen er i ubalanse, mennesket er i ubalanse og teknologien skaper framtidshåp, men òg uro. Vi blir utfordret på flere hold om å finne balansen.

På Tungenes fyr stiller kunstneren og musikeren Yiannis Kranidiotis ut installasjonen «Pharos». Kranidiotis er bosatt i Athen, og hans arbeider utforsker forholdet mellom vitenskap og kunst. Med bruk av lys og lyd skapes rom og opplevelser der begge sameksisterer og samhandler.

Program
– Utstillingsåpning Pharos
– Introduksjon, Yiannis Kranidiotis
– Minikonsert, Athana
– Ordfører i Randaberg, Kristne Enger, står for selve utstillingsåpningen.

Dette blir også en markering av at sommersesongen på Tungenes er i gang, med åpent hver dag i to måneder framover.

Det er ti år siden første gang kunst- og kulturprosjektet On the Edge ble gjennomført på fyrene langs Rogalandskysten som et av hovedprosjektene i Stavanger2008, det europeiske kulturhovedstadsåret. Dette markeres med et nytt kunstprosjekt med temaet I balanse med. Verden er i ubalanse. Naturen er i ubalanse, mennesket er i ubalanse og teknologien skaper framtidshåp, men òg uro. Vi blir utfordret på flere hold om å finne balansen. Ti norske og internasjonale kunstnere inntar syv fyrstasjoner og ett museum for å utfordre oss med sine tilnærminger knyttet til begrepet balanse.

On the Edge er et samarbeid mellom sju fyr og et museum i Rogaland. Årets utstilling, I BALANSE MED, består av prosjekt av følgende kunstnere: Daniela Schönbächler, CH (Eigerøy fyr), Else Karin Tysse Bysheim (Kvassheim fyr), Serina Erfjord/Magnus Oledal og Bente Sommerfeldt-Colberg (Obrestad fyr), Ingeborg Elieson (Feistein fyr/Friluftshuset på Orre), Yiannis Kranidiotis, GR (Tungenes fyr), Päivi Laakso (Kvitsøy fyr), Kristen Rønnevik (Utsira fyr) og Gisle Harr (Stavanger maritime museum).