Torsdag på Tungenes: Susanna

15. februar 20.00-21.00
Tungenesveien 215
290,-
Susanna synger Gunvor Hofmo med Harald Lassen
I over tyve år har Susanna spilt konserter i inn- og utland, og så langt har det blitt atten albumutgivelser. En av prosjektene Susanna Wallumrød har gjort er “Jeg vil hjem Al menneskene” med tonesatte dikt av Gunvor Hofmo. I anledning Hofmos 100-års jubileum i 2021 utga Susanna demoene til albumet som kom for ti år siden. Denne våren gjester hun Tungenes Fyr med disse sangene. Susanna fremfører sangene laget av Gunvor Hofmos dikt solo, med piano og vokal, og i duo sammen med saksofonist Harald Lassen.
Saksofonist og multinstrumentalist Harald Lassens fargerike tilstedeværelse i norsk jazz++ det siste tiåret har ikke gått ubemerket hen. “Jazz med en annen form og farge. Musikk som bare kan komme fra et fritt og åpent sinn.” skrev internasjonal presse da det Spellemann-nominerte albumet “Human Samling” kom ut i 2020. Han er for tiden aktuell med sitt personlige og svært kritikerroste fjerdealbum “Balans”.
Susanna trenger knapt noen introduksjon. Hun er kvinnen bak Susanna and the Magical Orchestra, og enten hun velger å opptre som Susanna eller Susanna Wallumrød, har hun siden debuten i 2004 gitt ut musikk som har begeistret så vel kritikere som publikum. Personlige tolkninger av Joy Division, AC/DC, Dolly Parton og Henry Purcell, i tillegg til egne sterke originalsanger, samarbeid med Bonnie ‘Prince’ Billy, Jenny Hval, Ensemble neoN og Carte Blanche, har gitt henne et bredt publikum, men også tre Spellemannpriser, EDVARD-prisen og Radka Toneff Minnepris. I 2023 debuterte Susanna med fullt orkester, og utgivelsen “Baudelaire & Orchestra” med Kringkastingsorkesteret.
“- en voldsom, nydelig og vond plate som også bør gi Hofmos diktning fortjent renessanse.” Terningkast 5 Dagsavisen
“- Susanna fra The Magical Orchestra har løftet frem Gunvor Hofmos mørke, lengselsfulle poesi til et større publikum. Ikke bare det, Susanna Wallumrød har gjort flere av diktene til nydelige sanger.” Terningkast 5 Bergensavisen
“- Når man gir seg i kast med diktene til en så markant lyriker, bør første bud være at man fanger stemningen i diktene og viderefører dem i musikken. Det gjør Wallumrød, ofte med «dyster glans».” Terningkast 5 Dagbladet
Billetter finner du her.
Dørene åpner kl. 19.30. Servering.
Fyret ligger i Randaberg, kun 15 minutters kjøretur fra Stavanger.
Konsertserien er et samarbeid mellom Jærmuseet og Randaberg kommune og er støttet av Kulturrådet.
Foto: Marius Ringen